Politicianul britanic Paddy Ashdown, lider al liberal-democraţilor, a murit

Paddy Ashdown, fost politician britanic, soldat şi diplomat, a murit după o scurtă boală, a anunţat Partidul Liberal Democrat sâmbătă, la vârsta de 77 de ani, relatează Reuters.

Ashdown i-a condus pe liberal-democraţi timp de 11 ani din 1988, transformându-i într-o forţă în politica britanică care să conteste dominaţia conservatorilor, partidul lui Winston Churchill şi Margaret Thatcher, şi a laburiştilor, formaţiunea lui Tony Blair şi Jeremy Corbyn.

Un fost membru al unei unităţi de comando al Marinei britanice, el a intrat în parlament în 1983 şi a fost ales lider al liberal-democraţilor cinci ani mai târziu. Ulterior el a deţinut alte roluri, precum Înalt comisar pentru Bosnia-Herţegovina.

Contribuţie incomensurabilă la promovarea cauzei liberalismului

'Cu mare tristeţe anunţăm că Paddy Ashdown a murit mai devreme în această seară după o scurtă boală', a anunţat partidul pe Twitter. 'Lui i se va duce foarte tare lipsa de către toţi liberal-democraţii ca drag prieten şi coleg, şi ne vom aduce aminte de el ca de cineva care şi-a adus o contribuţie incomensurabilă la promovarea cauzei liberalismului', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel