PNL vrea deblocarea crizei politice și negociază cu celelalte partide pentru a avea cât mai repede un Guvern

PNL vrea deblocarea crizei politice și negociază cu celelalte partide pentru a avea cât mai repede un Guvern. Florin Cîțu, președintele partidului, a spus, miercuri, că a fost flexibilizat mandatul.

„Am flexibilizat mandatul, negociem cu toate forțele democratice din Parlamentul României. Acum ne vedem cu colegii de la USR și vedem, după discuții, cum mergem mai departe. Mergem acolo să discutăm principii, să vedem ce au de spus și colegii noștri. Este, clar, un pas important făcut din partea noastră. Avem, în primul rând, un program de guvernare foarte important. PNRR este, deja, negociat, lucrurile sunt pe masă”, a spus, miercuri, președintele PNL, Florin Cîțu.

Întrebat dacă matematic are șanse să treacă de Parlament coaliția cu USR, având în vedere că PNL a pierdut voturile lui Ludovic Orban, președintele PNL a oferit următorul răspuns: „Avem voturi necesare pentru a trece acest guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noștri”.

Florin Cîțu a adăugat că PNL va discuta și cu PSD, dar cu același mandat: „Avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, ceea ce înseamnă premier de la Partidul Național Liberal”.

Mai departe, întrebat dacă se așteaptă la un rezultat după aceste negocieri sau se așteaptă să dureze mai mult, Florin Cîțu a răspuns: „Trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate și un guvern care să treacă România prin această perioadă”.

La final, președintele PNL a precizat că a discutat și cu președintele Klaus Iohannis.

Liderii USR şi ai PNL se întâlnesc, miercuri, pentru discuţii privind formarea Guvernului 

Amintim că reprezentanţii PNL şi cei ai USR se întâlnesc pentru discuţii privind formarea Guvernului. Întâlnirea a fost programată după ce Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, marţi, flexibilizarea mandatului de negociere „cu forţele democratice" din Parlament privind formarea unui nou Guvern.

Din echipa de negociere a PNL fac parte preşedintele PNL, Florin Cîţu, secretarul general Dan Vîlceanu şi cei patru prim-vicepreşedinţi - Iulian Dumitrescu, Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Gheorghe Flutur.

Amintim că Florin Cîţu a declarat că PNL va merge la negocierile cu USR şi PSD pentru formarea Guvernului doar cu propunerea ca premierul să fie din partea liberalilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel