PMP: Fără Băsescu și Boc România ar fi avut soarta Greciei

Fostul președinte Traian Băsescu și fostul premier Emil Boc sunt răsplătiți cu omagii, în contextul problemelor cu care se confruntă Grecia, pentru faptul că "şi-au sacrificat destinul politic, s-au "sinucis" aproape", pentru a salva România.

"Fără Băsescu şi Boc România ar fi avut soarta Greciei", susține Partidul Mișcarea Populară, într-un comunicat de presă.

Potrivit PMP, actuala situaţie de incapacitate de plăţi tehnică pentru Grecia ar trebui să- determine pe români să înțeleagă că, fără Băsescu şi Boc, România ar fi păţit la fel, și chiar mai rău, întrucât, nefiind în zona euro, nimeni n-ar fi ţinut țara noastră pe "perfuzii" de euro, pentru a nu periclita întrega zonă.

Ionel Blănculescu, consilier al premierului Ponta: Declararea falimentului Greciei, puţin probabilă

"Politicienii noştri, într-o stare de inconştientă vecină cu nebunia, i-au demonizat pe cei doi, Băsescu şi Boc, pentru a câştiga puncte electorale, ceeace le-a şi reuşit în decembrie 2012. Probabil nu realizează nici acum că fără acţiunea curajoasă din mai 2010 nu mai apucau alegerile din 2012. Băsescu şi Boc şi-au sacrificat destinul politic, s-au "sinucis" aproape, pentru a salva ţara de la soarta Greciei", se afirmă în documentul citat.

Băsescu și Boc, salvatorii României

În opinia celor de la PMP, măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc în ultimul mandat de șef al statului al lui Traian Băsescu "au salvat România de la o soartă mai rea, comparativ cu a Greciei".

"Cât despre iresponsabilitate, să nu vorbească cei care, din lipsa de viziune economica si politică, ar fi aruncat România într-o criză profundă.Niciun politician, nici Victor Ponta nici alţii, n-au spus ce soluţii alternative existau la măsurile luate de Băsescu şi Boc. Pentru că, pur şi simplu, nu existau alte măsuri".

Guvernul Ponta nu se gândește la suferințele populației

Pe de altă parte, PMP acuză puterea actuală că aruncă cu "pomeni electorale" în populație, distrugându-se astfel "echilibrele macroeconomice la care ajunsese România în perioada 2010-2012".

"Grav este că prin actualele măsuri fiscale şi de creştere a veniturilor, despre care oficiali internaţionali spun că nu sunt sustenabile economic, puterea actuală aruncă din nou ţara pe traiectoria pe care a mers Grecia.Considerând că sunt mai deştepţi decât toată lumea, binomul Ponta-Teodorovici, într-o stare de inconştientă crasă, distrug echilibrele macroeconomice la care ajunsese România în perioada 2010-2012, deşi în 2012-2014 guvernul Ponta a fost mai prudent.Ponta imită strategia lui Tariceanu. Aruncă cu pomeni electorale în populaţie, pentru a câştiga alegerile din 2016, iar dacă nu le câştigă, lasă „mortu" în casa viitorului guvern.La suferinţele populaţiei nu se gândeşte, deşi ar putea însemna dispariţia sa şi a PSD de pe scena politică.Cine subt iresponsabilii, actualii guvernanti sau coaliția din 2010?Dacă mai există oameni conştienţi în coaliţia de guvernare actuală, trebuie să intervină să pună capăt acestei aventuri, cât nu este prea târziu", conchide PMP.

Citește AICI comunicatul integral

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxtent1
YesMy