Ionel Blănculescu, consilier al premierului Ponta: Declararea falimentului Greciei, puţin probabilă

Declararea falimentului Greciei e "destul de puţin probabilă", întrucât dacă statul elen ar declara oficial intrarea în incapacitate de plată, ar deveni un declanşator al unei tragedii financiare la nivelul Uniunii Europene, susține Ionel Blănculescu, analist financiar şi consilier onorific al premierului Victor Ponta.

"Și diriguitorii de la Uniunea Europeană, şi creditorii ştiu foarte clar că, dacă va fi declarată într-adevăr incapacitatea de plată oficială, care va apărea în Monitorul Oficial al Greciei, în momentul respectiv pur şi simplu mare parte din lumea financiară europeană se va pulveriza (...). Dacă s-ar întâmpla să se declare incapacitate, Grecia ar deveni un declanşator al unei tragedii financiare la nivelul Uniunii Europene", a declarat Ionel Blăncculescu, miercuri, la RFI.

Șeful Eurogrupului, răspuns categoric pentru Grecia: „Prea târziu!"

În opinia analistului financiar, "nu există default tehnic şi default netehnic, ci pur şi simplu incapacitate de plată".

"Faptul că Grecia nu şi-a achitat la scadenţă o rată de 1,6 miliarde de euro către FMI, în contextul în care Grecia are de achitat şi către alţi creditori şi deocamdată nu se pune problema de default pe liniile respective, nu putem considera Grecia în incapacitate de plată. Incapacitatea de plată reprezintă la fel ca la insolvenţă, reorganizarea judiciară, o antecameră pentru faliment, adică pentru lichidarea judiciară. Deci din punctul meu de vedere, Grecia nu se află în incapacitate de plată în momentul acesta, ca şi stat, ca formulă oficială", a mai spus Ionel Blănculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel