Șeful Eurogrupului, răspuns categoric pentru Grecia: „Prea târziu!”

Oficialii europeni au respins cererea Greciei de a fi păsuită cu datoria pe care o are față de creditorii internaționali. „Prea târziu!”, a fost răspunsul șefului Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, la scrisoarea pe care premierul elen Alexis Tsipras a trimis-o la Bruxelles.

În ceea ce privește negocierea unui nou acord - o altă propunere a Atenei, discuțiile pot începe după ce se va ține referendumul de duminică, a mai spus șeful Eurogrup.

Miniștrii de finanțe din Eurogrup vor avea o nouă teleconferință miercuri dimineața, pentru a discuta despre noile propuneri ale Greciei, a precizat Jeroen Dijsselbloem.

Președintele Eurogrup a subliniat însă că este prea târziu pentru extinderea programului de asistență financiară a Greciei, care expiră la miezul nopții, iar modificarea atitudinii Atenei față de creditori și față de partenerii ei din zona euro ar trebui să se schimbe înainte de a putea fi agreat un nou program. 

„Atitudinea politică a guvernului grec nu pare să se fi schimbat”, a apreciat Dijsselbloem, citat de digi24.ro.

El a adăugat că orice solicitare din partea Greciei pentru un nou program va putea fi luată în considerare numai după referendumul convocat de guvernul grec, însă a avertizat că acest nou plan ar putea conține condiții și mai aspre decât precedentele.

Vezi și: "Grecia nu va plăti datoria către FMI", anunță ministrul grec de Finanțe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel