Planul Corinei Crețu pentru România: Absorbția fondurilor europene, stimulată cu grupuri de lucru și specialiști

Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, intenționează să ajute țările care în 2007-2013 au avut o absorbție slabă prin organizarea unui grup de lucru și asistența unor specialiști. 

"Îmi propun să fac cât mai repede un grup de lucru pentru statele care n-au reuşit să absoarbă fondurile europene alocate şi pe care trebuie să le atragă până la sfârşitul anului 2015", a declarat Corina Crețu, miercuri, la Adevărul Live.

Într-un interviu acordat săptămâna aceasta publicației europene Euractiv, Crețu detalia planul său pentru țările cu absorbție slabă și lăuda progresul făcut de România în această zonă.

"Exista 5 state membre, între care și România, care au absorbit mai puțin de 50% din fondurile alocate pentru 2007-2013. Îmi propun să organizăm un grup de lucru pentru a ajuta aceste țări. Fiecare stat are proiecte ambițioase, la noi – știu că domnul Teodorovici vorbeste de absorbție de 80%. Este adevărat, s-au facut progrese foarte mari din 2011 până la nivelul de acum, de 40% absorbție, dar nu știu dacă într-un an aceste state vor reuși să facă ce nu au făcut în șapte ani.

În orice caz, din punctul meu de vedere, noi, Comisia Europeana și serviciile Directoratului General Politică Regională (DG Regio) încercăm să lansăm niște instrumente de ajutorare, de asistență tehnică, inclusiv să trimitem economiști în aceste țări, pentru că sunt bani importanți care altfel se pierd. Este important ca fondurile să se cheltuie în aceste țări care sunt mai puțini dezvoltate. Provin dintr-o țară în care șapte din opt regiuni sunt dintre cele mai puțin dezvoltate, deci pentru mine consider că este o obligație morală să mă axez asupra acestor țări care au cea mai mare nevoie de fonduri europene. Dar fără a face niciun fel de rabat de la calitate", spunea Crețu.

Schimbare-cheie la înlocuirea lui Barroso cu Juncker. Modificare în ceea ce privește România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel