Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetaşilor. O nouă pădure prinde viață!

Reîmpădurire - imagine cu rol ilustrativ
Reîmpădurire - imagine cu rol ilustrativ

În imediata vecinătate a ruinei Arenei "Viscofil", sâmbătă - 16 noiembrie, se produce o amplă acţiune de împădurire a unei zone mlăştinoase. Acțiunea se desfășoară sub egida "Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetaşilor".

'Proiectul reprezintă o iniţiativă a Centrului Local cercetăşesc "Lupii Ageri" Popeşti-Leordeni, desfăşurat în parteneriat cu iniţiativa naţională pe bază de voluntariat "Plantăm fapte bune în România" şi Consiliul Local Popeşti-Leordeni. Ca partener tehnic, pe bază de voluntariat, în proiect s-a alăturat ROMSILVA. În urma acţiunii, cca 400 de persoane (cercetaşi, din Bucureşti și Ilfov) vor lăsa în urma lor o pădure de 3,8 ha, cu 28.000 de copaci plantaţi. Activitatea în cauză a provocat şi ecologizarea unei foste gropi de gunoi ilegală, ce se întindea pe o suprafaţă de cca 4,5 ha de teren.

În acest proiect, Consiliul Local Popeşti-Leordeni pune la dispoziţie suprafaţa de plantat precum şi cheltuiala cu nivelarea solului, iar scarificarea a fost asigurată de Gelda Impex Agricultură. Proiectul este realizat strict din fonduri private, asigurate prin implicarea PFBRo şi CL "Lupii Ageri" Popeşti-Leordeni! Partenerii naţionali ai "Plantăm fapte bune în România" sunt ProCiutescu.ro Production, ErFi, Boromir, Eurocont Grup, ListaFirme.ro, VerificareTVA.ro, ICL Specialty Fertilizers Romania, Livada Bunicului, Astrelor Residence, Tork și Restaurant Solitoo.

Proiectul a fost demarat în noiembrie 2018, pe locul în care au fost depozitate resturile de la cutremurul din 1977, până în prezent fiind plantați 25.000 de copaci, din speciile stejar roșu, ulm, frasin, tei și sânger. Până în prezent, în proiect au fost implicați 1600 de cercetași și 100 de cetățeni din orașul Popești-Leordeni.

"Cercetaşul se implică activ în viaţa localităţii şi a comunităţilor cu care convieţuieşte sau intră în contact. Aşa s-a întâmplat şi în Popeşti-Leordeni, oraş sufocat de blocurile construite la foc automat în ultimii ani, dar şi de munţii de gunoaie de la Glina. Fapta bună, pe care o lăsăm în localitate, se constituie în împădurirea acestei sufrafeţe de teren cu material genetic din speciile frasin, stejar roşu, ulm, tei şi sânger.

În lipsa unui parc, sperăm ca acest plămân verde să reprezinte o speranţă în plus pentru sănătatea locuitorilor, dar şi un îndemn către autorităţile locale, în implicarea în construirea cât mai multor spaţii verzi. De altfel, este cel mai important proiect verde care se produce în istoria oraşului şi, probabil, printre cele mai importante - realizate în imediata vecinătate a Capitalei" - Ovidiu Ciutescu, şef Centru Local "Lupii Ageri" Popeşti-Leordeni.' potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel