Plângere penală împotriva jandarmului care l-a amendat pe protestatarul surdo-mut

Ioan Duia
Ioan Duia

Asociaţia fondată de Cristian-Mihai Dide, Evoluţie în Instituţie, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că va face plângere penală împotriva jandarmului care a amendat un protestatar surdo-mut, pe motiv că ar fi scandat lozinci anti - PSD. O instanţă de judecată a anulat definitiv amenda primită de protestatar. 

"Ioan Duia a primit un proces verbal de 2000 de lei la Congresul PSD desfăşurat la Sala Palatului în martie 2018, pentru că a „scandat lozinci împotriva Partidului”. Cum a apreciat jandarmul că o persoană cu deficienţe de vorbire poate scanda lozinci? Şi de când apostrofarea politicienilor este interzisă într-o democraţie? Pentru că nu este de ajuns să anulăm un proces verbal de contravenţie când există astfel de derapaje din partea forţelor de ordine, vom face plângere penală pentru infracţiunea de fals intelectual (art. 321 din Codul penal) şi abuz în serviciu împotriva Maiorului Cătălin Petre Iordache, care are şi funcţie de Comandant de detaşament în cadrul Batalionului IV al DGJMB", se arată în comunicat emis de ONG-ul lui Dide. 

În luna martie a anului trecut, Jandarmeria uluia opinia publică amendând cu nu mai puţin de 2000 de lei un protestatar surdo-mut pentru, atenţie!, scandare de lozinci la protestul ce a avut loc la Sala Palatului în ziua Congresului Extraordinar al PSD.

Ioan Duia a contestat în instanţă şi a câştigat la Judecătoria Sectorului 1. Însă, Jandarmeria a făcut apel şi l-a chemat din nou pe cetăţean în faţa judecătorilor. Acum, Tribunalul Bucureşti a tranşat cazul în mod definitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel