Plângere pe numele lui Dăncilă. Firea spune cine a depus-o. Chirieac: Câștiga mult dacă era chemată astăzi la DNA!

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au vorbit despre dosarul de la DNA al Vioricăi Dăncilă și eventuala chemare a sa la DNA.

"În momentul în care un susținător înfocat din cadrul PNL iese public, deci nu e fake news, interpretare, caricatură sau colaj, cu o declarație pe care, cu siguranță o aveți și dumneavoastră în arhivă, și spune: Domnul Iohannis nu va veni la nicio dezbatere cu doamna Dăncilă, pentru că doamna Dăncilă trebuie să dezbată cu procurorii și se va întâmpla acest lucru, nu ai cum să nu te gândești la faptul că a avut o informație pe surse sau oficială sau știa despre această plângere depusă pe 15 noiembrie. Doamna Dăncilă nu l-a acuzat direct, cu subiect și predicat, a formulat o întrebare și să sperăm că nu rămâne retorică, cum este posibil ca unul dintre membrii PNL, europarlamentari, care este foarte vocal în a-l apăra pe domnul președinte Iohannis acum, a spus public cu câteva zile înainte de a se afla despre plângerea depusă de către finul prietenului domnului Iohannis, că va avea dezbateri cu procurorii?" a întrebat Gabriela Firea, în direct, la România TV.

"Până la urmă, înainte să intre în cursa prezidențială, nici despre domnul Barna nu se știa că ar avea anumite probleme. Pe de altă parte, de asemenea, cine a depus plângerea? Haideți să vedem despre ce este vorba. Discutăm și analizăm niște declarații publice, nu inventate, ale unor oameni care cred că au scăpat niște declarații, fără să le analizeze și care pun până la urmă într-o lumină nu tocmai plăcută, activitatea echipei de campanie a domnului președinte, care este bănuită că ar lucra și cu anumite, să spunem, activități subterane. Totuși, pentru o democrație, este cam mult să scoți contracandidații din cursă cu dosare penale", a mai spus primarul general.

Ce spune Bogdan Chirieac

"Dosarul penal e un argument foarte puternic. De ce nu ar fi și o dezbatere de dosare penale? Mai ales că am stabilit cu toții că, în România, justiția este total independentă. Probabil că nu e cazul chiar acum (n.r. de o justiție ca joc politic) pentru că am văzut că totuși, doamna Dăncilă nu a fost chemată la DNA. De asemenea, a fost o declarație de la DNA în cazul lui Dan Barna, care a spus foarte clar, încă de la începutul campaniei electorale, că nu va deschide o anchetă împotriva lui Dan Barna. Acum, că Dan Barna a recomandat: votați-l pe Klaus Iohannis, el de la bun început a dat vina pe Viorica Dăncilă. O aberație! Că i-a făcut Viorica Dăncilă dosar, ce să spun...", a spus Bogdan Chirieac. 

”Nu s-a dus la capăt să știți. Doamna Dăncilă câștiga mult dacă era chemată astăzi la DNA. Nu a fost chemată. Nu știu dacă actualul DNA va face asta. După plecarea doamnei Kovesi, i-am văzut mult mai puțin implicați în politică și mult mai puțin la televizor", a mai adăugat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel