Plajă terapeutică, imaginea care va indigna: "Suntem fără scăpare! Trec peste orice limită"

Plajă terapeutică
Plajă terapeutică

În stațiunea Mamaia a fost inaugurată o plajă terapeutică, devenind astfel prima plajă accesibilizată pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi. Adrian Gemănaru, psiholog și iniţiatorul proiectului, a semnalat o situație care l-a determinat să spună că "suntem fără scăpare".

"Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare! Deși am prezentat și afișat în mod clar că această plajă frumoasă este realizată pentru persoanele cu nevoi speciale și pentru toți copiii, există adulți ce trec peste orice limită de bun simț.

Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă. Cât de lacom și egoist poți să gândești să blochezi distracția copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor? Din ce în ce mai greu!!!", a scris Adrian Gemănaru pe Facebook.

Iată și imaginea la care se referă în mesaj:

Un punct de atracție important al plajei este reprezentat de pontonul plutitor instalat la malul mării, element ce atrage ca un magnet toți copiii aflați pe plajă. Este un loc de joacă perfect în apă marii pentru copii. Accesul pe tot sectorul de sectorul de plajă și participarea la ateliere este gratuită, nu se percepe nicio taxa pentru niciun atelier organizat pe această plajă.

Pentru persoanele cu nevoi speciale ce prezintă o desincronizare la nivel senzorial la contactul cu apă au fost achiziționate din Franța 3 fotolii mobile special construite ce se pot deplasa pe nisip și deasemenea pot pluti pe apă marii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel