Pippidi, culisele plângerii penale: A doua variantă a fost Orban

Alina Mungiu Pippidi a spus că Ludovic Orban nu a fost prima opțiune pentru depunerea la parchet a plângerii penale împotriva Vioricăi Dăncilă.

Conform politologului, primul contactat a fost grupul Inițiativa România, însă liderul grupului, Mihai Polițeanu, a refuzat, motiv pentru care s-a ajuns la varianta Orban.

"Plîngerea de la șeful opoziției e o minge atît de stîngaci ridicată la fileu, că pînă și trupa fostului meu șofer, o microsocietate civilă anexată Cotroceniului, nu a vrut să se bage. Bine că s-a băgat Ludovic Orban, asta e ca și cum te-ai semna pe armă înainte să te lămurești dacă poți să faci și crima", a scris Alina Mungiu-Pippidi pe România Curată.

"Dl. Orban mai are și candoarea să spună că a vorbit cu unii care l-au luminat să facă o plîngere penală contra dnei Dăncilă pentru înaltă trădare. Poate li se poate confisca pensia ălora, și numai lor? Cîtă minte poate avea cineva să dea drumul la asemenea aberații, susținute așa de prost în presa securistă că ai impresia că dna Dăncilă trebuie condamnată pentru trădarea limbii române, că doar de asta e vorba la toate orele, nu înțeleg unii ce spune ea, își vine să crezi că atunci cînd nu era o femeie prim ministru și erau ei pe acolo curgea claritatea de la palatul Victoria în cadența Clavecinului bine temperat. Trădătoarea!", se mai arată în sursa citată.

Vezi și: Exclusiv - Dăncilă, plângere penală. De ce a depus-o Orban "pe persoană fizică"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel