Pilonul II pensii. Vicepreședinte CE, anunţ despre notificarea Guvernului român

Valdis Dombroviskis
Valdis Dombroviskis

Valdis Dombroviskis susţine că CE nu a fost notificată de autoritățile române privind vreo mutare a contribuțiilor de la pilonul II la pilonul I de pensii.

Guvernul român nu a notificat în niciun fel Comisia Europeană privind o intenție a autorităților române de a transfera o parte din contribuțiile de la pilonul II la pilonul I, a declarat vineri, la Bruxelles, vicepreședintele executivului comunitar Valdis Dombroviskis, citat de hotnews.ro.

„Până acum nu am fost notificați privind vreo astfel de măsură și nu este nici parte a actualului program de convergență, documentul pe care România l-a depus recent la Comisie privind planurile sale bugetare pe termen mediu" -a spus Dombrovskis, întrebat de un jurnalist român despre acest subiect, după Consiliul ECOFIN.

Conform sursei citate, în Raportul Comisiei Europene transmis Consiliului European și publicat în urmă cu două zile, se arată că "Guvernul are în vedere o inversare a reformei sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul 2 de pensii" și că "potrivit declaraţiilor publice, guvernul intenţionează să facă transferurile către Pilonul 2 opţionale şi să ia o decizie până la sfârşitul lunii iunie 2018, după consultarea cu părţile interesate". O astfel de măsură ar reduce deficitul fiscal pe termen scurt, însă câștigul fiscal s-ar risipi pe termen lung și ar putea avea implicaţii negative asupra viabilităţii pensiilor şi pentru dezvoltarea pieţelor de capital, consideră CE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel