PETROLUL PLOIEȘTI - INSOLVENȚĂ. Prahovenii au depus cerere la tribunal

Dezastrul continuă în Liga 1! După ce, miercuri, CFR Cluj a intrat în insolvenţă şi a fost penalizată cu 24 de puncte, acum a venit rândul celor de la Petrolul Ploiești să se afle într-o situație asemănătoare.

Aflată pe locul 3 la finalul turului şi pe poziţia a doua după penalizarea ardelenilor, Petrolul Ploieşti a depus la Tribunalul Prahova cererea de intrare în insolvenţă, informează stiridesport.ro.

În cazul în care acest proces va fi demarat, prahovenii, calificaţi şi în semifinalele Cupei României, nu vor putea evolua în cupele europene în sezonul următor.

În acest moment, nu mai puțin de cinci echipe din Prima Ligă se află în insolvență: Dinamo, FC Braşov, Rapid, Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj.

Decizia ploieştenilor de a cere intrarea insolvenţă vine la doar câteva zile după ce directorul general al clubului, Andi Crângu, dădea asigurări că nu se pune problema intrării în faliment a Petrolului.

"Nu vom intra în faliment. Vom primi bani din drepturile TV şi deficitul va fi de aproximativ trei milioane de euro. Nu putem vorbi de faliment, ci de o eventuală vânzare. Petrolul este de vânzare, ca orice alt club din lume", spunea Andi Crângu, într-un interviu acordat pentru gsp.ro.

După arestarea finanţatorului Dan Capră, prahovenii s-au confruntat cu mari probleme financiare, iar o parte dintre jucătorii importanţi ai echipei au părăsit deja echipa în această iarnă.

Vezi și: Finanțatorul de la Petrolul Ploiești, ridicat cu mascații - Video

În ianuarie, Petrolul a scăpat în ultimul moment de insolvenţă, după ce Serviciul de Gospodărire Urbană a acceptat suspendarea pentru 45 de zile a procesului în care urma să fie discutată eşalonarea unei datorii de 1,5 milioane de lei, pentru neplata chiriei la stadionul Ilie Oană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel