PETIȚIE, METROREX. "Nu scumpiți călătoriile cu metroul"

Tarifele pentru călătoria cu metroul vor fi majorate cu 16%-33%, preţul cartelei pentru două călătorii urmând să crească de la 4 la 5 lei.

Pentru că foarte mulți oameni nu vor să plătească mai mult decât în prezent pentru o cartelă de metrou, un bucureștean a lansat o petiție numită "Nu scumpiți călătoriile cu metroul și mai ales NU anulați abonamentul de 62 de calatorii- Metrorex".

VEZI ȘI: CARTELELE DE METROU SE SCUMPESC: Cât va costa o călătorie

"Conform unui comunicat de presă, Metrorex anunță scumpiri ale prețurilor pentru călătoriile cu metroul pe cele 4 linii magistrale de metrou, precum și anularea abonamentului de 62 de călătorii ca urmare a "numeroaselor nemulțumiri exprimate de publicul călător".

Având în vedere că lungimea totală a rețelei de metrou gestionată de Metrorex este de aproximativ 70 km și având un trafic mediu zilnic de 600.000 pasageri- date din 2012, în fiecare an metroul bucureștean anunță pierderi- cu toate că sunt subvenționați de la stat au reușit ca să aibe pierderi cumulative de aproape 40 de milioane de euro în ultimii 4 ani.

Acest lucru este posibil și prin faptul că pentru fiecare 1.000 de pasageri trafic zilnic sunt "alocați" 6.9 angajați. Drept comparație, metroul din Tokyo- care are un profit de 13% în anul fiscal 2013, reușește să atinga cifre profitabile cu doar 1.4 angajați pentru fiecare 1.000 de pasageri trafic zilnic.

Pe langa scumpirile prognozate, Metrorex anunță că se anulează abonamentul de 62 de călătorii ca urmare a "numeroaselor nemulțumiri exprimate de publicul călător".
(...)

Nu este normal ca prețurile să se poată majora, iar abonamentele să dispară doar cu ajutorul cuvintelor precum "numeroase nemulțumiri exprimate de publicul călător", scrie bucureșteanul în petiția lansată.

Aici puteți semna petiția "Nu scumpiți călătoriile cu metroul și mai ales NU anulați abonamentul de 62 de călătorii- Metrorex".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel