CARTELELE DE METROU SE SCUMPESC: Cât va costa o călătorie

Prețul călătoriei cu metroul va crește cu valori cuprinse între 16 și 33 de procente.

Tariful pentru o cartelă de două călătorii va fi majorat de la 4 la 5 lei, iar pentru cea cu 10 călătorii prețul va crește de la 15 lei la 20 lei. Un abonament lunar nelimitat îi va costa pe bucureșteni 70 lei, faţă de 60 lei, în prezent.

Preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei.

Abonamentul lunar cu 62 de călătorii va fi eliminat: "Având în vedere numeroasele petiții înregistrate la SC Metrorex SA în ultimii trei ani cu privire la abonamentul lunar cu 62 de călătorii, precum și petițiile primite prin Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, prin care călătorii își exprimau nemulțumirile în ceea ce privește efectuarea numărului de călătorii în perioada de valabilitate a abonamentului (fie efectuarea integrală a numărului de călătorii înainte de expirarea perioadei de valabilitate de o lună a abonamentului, fie neefectuarea celor 62 de călătorii, caz ce conduce la nemulțumirea călătorilor în ceea ce privește plata călătoriilor neutilizate), SC Metrorex SA a analizat petițiile și propune eliminarea acestui titlu de călătorie, astfel călătorii fideli se pot orienta către alte titluri din portofoliul SC Metrorex SA, în principal către abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii".

Noile tarife sunt incluse în anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, pentru aprobarea tarifelor la călătoria cu metroul, scrie Mediafax.

Măsura care ar urma să intre în vigoare pe 28 martie va conduce la creşterea veniturilor anuale ale Metrorex cu circa 44 milioane lei şi, implicit, la diminuarea deficitelor de finanţare, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Ultima scumpire a călătoriilor cu metroul datează din august 2012.

Vezi și: Metrou Drumul Taberei. Eugen Teodorovici: Nu-și respectă contractul, atunci pleacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel