Peter Lakatos: Reîmpărţirea administrativă a României ar putea duce la amânarea alegerilor din 2012

peter
peter

Deputatul UDMR, Peter Lakatos, a declarat, marţi, că Uniunea nu este de acord cu reîmpărţirea administrativă a României promovată de PDL, susţinând că această schimbări ar putea duce la amânarea alegerilor din 2012.

“Nu suntem de acord cu această reîmpârţire, cu angajarea răspunderii Guvernului pe acestă lege. Nu putem fi puşi în faţa faptului împlinit, trebuie să ne gândim la multe efecte, cum ar fi cel referitor la elementul etnic, când facem o asemenea reîmpărţire. Mai mult, o lege de reaşezare administrativă a României ar putea duce la amânarea alegerilor din 2012 pentru că ea presupune modificări în cascadă a altor legi referitoare la alegerile locale şi parlamentare, modificări ce vor dura pentru că ele trebuie dezbătute de Parlament”, a explicat Peter Lakatos pentru newsin.

“Ce o să facă Guvernul? O să dea ordonanţe peste ordonanţe ca să modifice toată legislaţia privitoare la alegeri? O să pună Parlamentul între paranteze pentru a schimba toate actele normative până la alegeri?”, s-a întrebat retoric deputatul UDMR, afirmând că o nici nu vrea să se gândească la o asemenea posibilitate de abordare a reformei administrative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel