Alegeri prezidențiale 2019. Urna specială, peste 600 de cereri în spitale şi penitenciar, în Bistriţa-Năsăud

Peste 600 de persoane de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, fie internate în spital, fie încarcerate la Penitenciarul Bistriţa, şi-au exprimat intenţia de a vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale şi au solicitat în acest sens urna mobilă, potrivit datelor comunicate duminică de către preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Reghina Berari.

Cele mai multe cereri de acest tip au fost făcute la nivelul municipiului Bistriţa.

"În municipiul Bistriţa, cele mai multe (pentru urna mobilă - n.r.) sunt pentru Spitalul Judeţean, 151 de cereri. S-au depus la secţia numărul 39. Acolo urmează să se valideze în ce măsură acestea sunt complete, conţin datele şi câţi pot să voteze din cei care au solicitat. Pentru Penitenciarul Bistriţa, s-au depus 305 cereri pentru urna specială şi acolo se va deplasa urna specială de la secţia numărul 21. Pentru această secţie am alocat un operator de calculator suplimentar, care va valida doar votanţii din cadrul penitenciarului", a declarat preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud.

65 de cereri depuse de cei cazaţi în centrele pentru persoanele vârstnice 

Alte 100 de cereri pentru urna mobilă au fost formulate de către persoane internate în secţiile externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, la care se adaugă 43 pentru Spitalul orăşenesc Năsăud şi 14 pentru Spitalul orăşenesc Beclean. Există, de asemenea, 65 de cereri depuse de cei cazaţi în centrele pentru persoanele vârstnice din Nuşeni (58) şi Bistriţa (7).

Preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud a mai precizat că cele mai multe solicitări pentru urna mobilă la nivel de comune s-au înregistrat în comuna Braniştea, şi anume 29, dintre care 27 doar pentru secţia de votare din localitatea Cireşoaia, explicaţiile primite fiind că acolo există un număr mare de persoane vârstnice, netransportabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel