Pesta porcină nu dispare de la Botoşani. Un nou focar, identificat de autorităţi

O nouă suspiciune de pestă porcină africană a fost înregistrată (PPA), vineri, în localitatea Rediu, comuna Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani, a declarat subprefectul Daniela Lozneanu. 

Potrivit sursei citate, suspiciunea a apărut într-o exploataţie familială în care patru porci prezentau semne clinice de boală, după ce joi au fost confirmate de către laboratoarele specializate suspiciunile de PPA la alte nouă porcine deţinute de doi săteni din Rediu.

'Astăzi (n.r.- vineri) a fost depistată o suspiciune de PPA în exploataţia familială a ginerelui proprietarului care marţi a găsit un porc mort în propria-i gospodărie, analizele de laborator confirmând că este vorba de PPA', susţine Lozneanu.

Autorităţile sanitar- veterinare au prelevat probe de la cele patru animale despre care se crede că sunt bolnave, acestea fiind trimise la laboratorul de la Suceava Pe fondul focarelor de PPA de la Rediu, autorităţile locale din Rădăuţi Prut au instituit filtre la ieşirile din localitatea afectată de boală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel