Pesta porcină. Daea: Plan de acţiune pentru a face faţă

Petre Daea
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că, în şedinţa de Guvern de astăzi, a fost prezentat un plan de acţiune pentru combaterea virusului pestei porcine africane.

"Astăzi suntem în situaţia de a prezenta, în şedinţa de Guvern, un plan de acţiune pentru a putea face faţă situaţiei deosebite cu care se confruntă România şi, de altminteri, nu numai România, să intrăm în acest echipaj al colaborării şi al acţiunii comune la nivelul Uniunii Europene pentru a opri înaintarea acestui virus şi, evident, pentru eradicarea lui şi începerea sau reînceperea activităţii de populare la nivelul ţării, înţelegând aici atât societăţile comerciale, cât şi gospodăriile populaţiei. Concret, am stabilit împreună cu Comisia şi a aprobat să acorde României 43 milioane euro", a declarat Daea, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului Agriculturii, aceşti bani vor fi folosiţi inclusiv pentru investiţii în mai multe echipamente, precum dezinfectoare şi laboratoare sanitar-veterinare.

"Aceste sume, care sunt de la Uniunea Europeană, sunt repartizate în zona investiţională, pentru că sumele respective vin din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, pentru a investi în România în dezinfectoare, (...) în laboratoare sanitar-veterinare, (...) în echipamente pentru detectarea acestei boli, (...) în incineratoare şi (...) în procurarea de scrofiţe pentru reluarea activităţii", a explicat Petre Daea.

La începutul şedinţei de Guvern, şi premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vor fi alocate 43 de milioane de euro, din fonduri europene şi din bugetul naţional, pentru ajutorarea crescătorilor de porci afectaţi de pesta porcină africană, dar şi pentru serviciile publice de combatere şi prevenire a răspândirii acestei boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel