Pariul lui Chirieac pentru prezidențiale: Hellvig nu va candida. Un om politic trebuie să fie cunoscut

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că Nicolae Ciucă ar putea fi prima variantă de luat în calcul pentru PNL, în căutarea unui candidat prezidențiabil.

Întrebat dacă Eduard Hellvig, fostul șef SRI, va intra în cursa alegerilor prezidențiale de anul viitor, analistul politic a explicat la România TV:

„În acest moment, este puțin probabil ca domnul Eduard Hellvig să intenționeze să intre în cursa pentru prezidențiale. Nu poate fi exclus și poate că ar fi și binevenită participarea sa la europarlamentare sau parlamentare, dar, în acest moment, așa cum stau lucrurile, Nicolae Ciucă este candidatul PNL la prezidențiale.

Sigur că mai e un an până la prezidențiale, vor fi importante rezultatele alegerilor de până atunci, în special europarlamentarele, care vor fi un prim test.

La PSD, situația este mult mai clară, fiindcă probabil va candida Marcel Ciolacu, care își definește inclusiv statura externă, de om politic internațional, vedeți vizita în Israel, vedeți ședința comună de guvern la Kiev, ca să vă amintesc doar câteva.

În cazul PNL, așa cum stau lucrurile acum, este anunțată candidatura lui Nicolae Ciucă. Să știți că lucrul ăsta limpezește apele cumva. Eduard Hellvig, ca să intre în joc, trebuia să o facă până acum. Nu este prea târziu, dar e târziu, în orice caz. Eduard Hellvig nu mai e cunoscut ca om politic, el a fost secretar general al PNL în 2012. Au trecut 11 ani de atunci. Și prin natura funcției pe care a ocupat-o, domnia sa a fost discret.

A făcut o treabă excepțională, recunoscută național și internațional. Prin natura muncii, de director SRI, cel care a scos SRI-ul din protocoalele monstruoase cu DNA, cu Înalta Curte, care a oprit arestările abuzive, totuși publicul nu îl cunoaște. Are două sau trei discursuri în zece ani de zile. Un om politic trebuie să fie cunoscut. Prima condiție este să aibă notorietate, pentru ca lumea să îi poată acorda încredere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel