Parcul Tolbuhin din București își schimbă numele

Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2, a afirmat marţi că mai multe sute de cetăţeni sunt de acord cu propunerea sa de schimbare a numelui parcului 'Tolbuhin', el opinând că este un "disconfort" pentru locuitori ca acesta să amintească de un general comunist. 

"Au fost discuţii în media cum că acest nume ar trebui schimbat. Am luat şi eu poziţie (...). E un disconfort pentru locuitorii Sectorului 2 să aibă un parc cu numele unui general comunist. Trebuie spus, pe de altă parte, că nimeni nu are nimic cu poporul rus, cultura rusă, cu Federaţia Rusă şi nu e un demers în niciun fel împotriva acestora (...), e o problemă cu răul pe care comunismul l-a făcut în această ţară şi în multe alte ţări", a declarat viceprimarul cu prilejul unei dezbateri publice privind oportunitatea schimbării numelui parcului 'Tolbuhin', pe care a convocat-o, marţi, la sediul Primăriei Sectorului 2. 

El a menţionat că, în general, parcurile sunt asociate cu nume ale unor personalităţi din zona culturală. 

Dan Cristian Popescu a informat că din iunie, de când a postat pe Facebook propunerea de schimbare a numelui parcului până în prezent, mai multe sute de cetăţeni au fost de acord cu aceasta. "Practic, în afară de opinia Federaţiei Ruse, nu a fost nimeni de acord cu păstrarea (numelui - n.r.)", a declarat viceprimarul. 

Potrivit acestuia, printre propunerile de nume pe care le-a primit pentru acest parc se numără: 'Regele Ferdinand I', 'Pache Protopopescu', 'Vladimir Ghika', 'Avram Iancu', 'Măriuca Zaharia', 'Vasile Drăguţ', 'Aleksandr Soljeniţîn', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel