Papahagi spulberă 'mitul Paleologu' pentru Dan Barna și USR

Dan Barna
Dan Barna

Dan Barna a fost înfrânt de Viorica Dăncilă, la scor, astfel că în turul II al alegerilor prezidențiale vom avea o confruntare între actualul președinte Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Aripa ”radicală” a USR l-a acuzat pe Teodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, că ”face jocurile PSD” și că ”rupe din procentul” lui Dan Barna. Însă așa cum ne-au arătat procentele, Teodor Paleologu a fost votat de 5,66% dintre români, exact în scorul partidului la europarlamentare. Adrian Papahagi subliniază că, ipotetic, fără candidat, alegătorii PMP s-ar fi îndreptat spre Iohannis și nu Barna, astfel încât rezultatul pentru Dan Barna ar fi fost același: înfrângere în fața Vioricăi Dăncilă.

„Cei care încă susțin aberația că Paleologu l-a împiedicat pe Barna să intre în turul 2 nu înțeleg nimic. Paleologu a obținut voturile tradiționale ale PMP (erau 522.104 - 5,76% la alegerile europene din mai 2019).

Barna nu a reușit să obțină voturile USR+ de la europene. E vina lui și a celor care l-au desemnat pentru că a subperformat major. Cele mai multe dintre voturile pierdute de USR+ de la alegerile anterioare au mers către Iohannis.

Dacă prin absurd PMP, partid parlamentar interesat de propria soartă, nu prezenta un candidat propriu, voturile PMP mergeau majoritar tot spre Iohannis”, a arătat Adrian Papahagi, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel