Papa Francisc în Coreea de Sud. Este prima vizită papală în Asia în ultimii 15 ani

Papa Francisc a sosit, joi, la Seul, în prima vizită papală în Asia în ultimii 15 ani. Scopul vizitei este acela de a promova consolidarea catolicismului pe continent și pentru a susține o reconciliere între cele două Corei.

După ce a survolat China, avionul în care se afla Suveranul Pontif a aterizat pe aeroportul Incheon, unde acesta a fost întâmpinat pe covorul roșu de președinta Park Geun-Hye și de elevi care i-au oferit flori, scrie Agerpres.

Această vizită de cinci zile în Coreea de Sud, prima vizită papală în Coreea de Sud în ultimii 25 de ani, reprezintă un obiectiv strategic pentru Vatican în Asia.

Aceasta este cea de-a treia vizită în strănătate a Papei Francisc de la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice din martie 2013, după cea din Brazilia și Orientul Mijlociu.

Papa Francisc dorește 'să se adreseze tuturor țărilor de pe continent', aducând un mesaj pentru 'viitorul Asiei', a declarat numărul doi al Vaticanului, secretarul de stat Pietro Parolin, într-un interviu televizat.

VEZI ȘI: Papa Francisc, apel fără precedent către "bancherii lacomi"

Catolicii reprezintă 10,7% din populația Coreii de Sud, iar Papa Francisc urmează să lanseze un apel pentru reconcilierea celor două Corei divizate din 1953 și să se întâlnească cu delegații ale tineretului catolic din Asia.

Cele trei obiective ale turneului au fost anunțate de Sfântul Scaun: primul este un mesaj pentru evanghelizarea Asiei. Beatificarea celor 124 de martiri ai începuturilor creștinismului în Coreea este al doilea obiectiv: un mod de a onora rezistența creștinilor din Asia în fața numeroaselor persecuții și de a sublinia rolul laicilor în cadrul Bisericii.

În cele din urmă, Papa Francisc va lansa un mesaj pentru reconciliere între sudul capitalist și nordul comunist, unde o 'Biserică a tăcerii' suferă consecințele controalelor și ale persecuțiilor.

Ultima vizită a unui papă în Asia a fost cea a lui Ioan Paul al II-lea în India, din 1999.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel