Papa Francisc, apel fără precedent către "bancherii lacomi"

Suveranul Pontif le-a cerut "bancherilor lacomi" să instituie un cod etic mai strict și să nu se mai îmbogățească din specularea pieței financiare.

"Este intolerabil că piețele financiare modelează destinele oamenilor în loc să servească nevoilor acestora sau că puțini își construiesc bogății imense din speculații financiare în timp ce mulți sunt împovărați de consecințe", a spus Papa Francis la un seminar de etică pentru investitori, desfășurat, luni, la Vatican, conform RT.

"Specularea prețului la alimente este un scandal care compromite serios accesul la mâncare pentru cei mai săraci membri ai familiei noastre umane", a adăugat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a cerut să se pună capăt acestui "scandal", adăugând că instituțiile financiare ar trebui să servească intereselor omenirii, nu pe cele ale indivizilor bogați și privilegiați.

Papa Francisc a fost mai vocal decât alți predecesori ai săi cu privire la superstructura modernă a bogaților, pe care în prima sa carte scrisă din postura de Suveran Pontif, "Bucuria bârfei", a numit-o "noua tiranie".

În același discurs, Papa a spus că a nu împărți bogăția echivalează cu furtul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel