Pamplona, festival sângeros. Zeci de răniţi în cursele cu tauri

Pamplona
Pamplona

42 de persoane au fost rănite în timpul festivalului San Fermin din Pamplona, Spania. 

Festivalul San Fermin, care a avut loc la Pamplona, în provincia Navarra din nordul Spaniei, s-a încheiat sâmbătă după o săptămână de encierro (tradiţionalele curse cu tauri) pline de adrenalină, în timpul cărora 42 de persoane au fost rănite, dintre care două străpunse de coarnele animalelor, număr în scădere în comparaţie cu anul precedent, potrivit autorităţilor regionale, informează AFP. 

Una dintre cele două persoane împunse de taur părăsise deja spitalul sâmbătă, iar cealaltă victimă, un spaniol rănit la braţ, era încă spitalizată, a precizat guvernul regional. Crucea Roşie a precizat că, în timpul festivităţii, a acordat îngrijiri medicale unui număr de peste 630 de persoane, dintre care 437 în timpul curselor cu tauri. Anul trecut, potrivit guvernului regional, 64 de persoane au fost rănite, dintre care 12 au fost străpunse de tauri în timpul festivalului la care au participat peste 17.000 de persoane, relatează Agerpres. 

Sute de persoane aleargă, riscându-şi viaţa, în faţa taurilor

Organizatorii au difuzat imagini cu un bărbat care, în timp ce alerga butonând telefonul mobil, cel mai probabil pentru a face o fotografie, este aruncat prin aer de un taur aflat pe urmele sale. Incidentul s-a produs în data de 7 iulie. Festivalul, care a avut loc în perioada 6-14 iulie, atrage anual sute de mii de turişti şi nu este lipsit de incidente. 

Timp de opt zile, în fiecare dimineaţă începând cu ora locală 08:00, sute de persoane aleargă, riscându-şi viaţa, în faţa taurilor eliberaţi pe străzile din Pamplona, până în arenele oraşului unde animalele sunt ucise în aceeaşi seară în timpul unei coride. Din 1910, 16 persoane şi-au pierdut viaţa în timpul festivalului, cel mai recent deces fiind înregistrat în 2009. Participanţii, îmbrăcaţi în alb şi purtând o eşarfă roşie, dau buzna pe străzile înguste, fugăriţi de tauri, într-o cursă imprevizibilă. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel