Paleologu: PNL mi-a propus să trec la ei

toader paleologul
toader paleologul

Theodor Paleologu a declarat, sâmbătă, în cadrul unei dezbateri politice, că PNL i-a propus să treacă în tabăra lor, dar a refuzat pentru că nu a vrut să îngroașe "cohorta Becali de tineri intelectuali liberali”.

"Democrația românească pare destul de departe de a se maturiza. Sunt 97 de parlamentari care și-au părăsit partidul sub drapelul căruia au fost aleși în 2008. Dacă scoatem parlamentarii UDMR și pe cei ai minorităților avem, ca să fiu drăguț, o mobilitate parlamentară de 25% (…). Problema gravă este că regimul democratic este decredibilizat, suntem pe primul loc la mobilitate parlamentară în toată UE. Eu cred că în democrație politica democratică are nevoie de previzibilitate. Și asta este o critică pe care o adresez anumitor politicieni din propria mea tabără, lipsa de previzibilitate (…)”, a spus Paleologu în cadrul unei dezbateri directe cu Daniel Barbu, cu tema "Care mai e miza acestor alegeri?”.

Paleologu a susținut că și lui i s-a propus să treacă la alt partid, dar a refuzat pentru că nu vroia să fie al 98-lea parlamentar care migrează de la un partid la altul.

"Nu vă ascund că și mie mi s-a făcut oferta de a trece în alt partid. Am fost foarte măgulit, am apreciat intenția, pentru că evident era o intenție amabilă față de mine, se gândeau în primul rând la supraviețuirea mea politică. În mintea lor urmau să câștige și dacă îmi făceau această ofertă era o manieră de a avea grijă de mine. Am fost foarte plăcut impresionat, mi s-a părut un act de gentilețe, numai că nu am vrut să fiu al 98-lea care trece dintr-o parte în alta”, a afirmat democrat-liberalul.

Fiind întrebat ce partid i-a făcut această ofertă, respectiv, dacă este vorba de PNL, deputatul PDL a răspuns afirmativ, susținând că a refuzat această ofertă pentru că nu vroia să îngroașe "cohorta Becali de tineri intelectuali liberali”.

"Eu nu am vrut, cum să spun, să îngroș cohorta Becali de intelectuali ai PNL. Pe de altă parte, vă spun foarte sincer, da, aș fi avut mai multe șanse dacă aș fi fost candidat din partea PNL, probabil aveam peste 50% în Colegiul 9. Însă, la urma urmei, contează atât de mult să fii deputat? Nu, vă spun sincer, chiar nu. Eu cred că este mult mai importantă credibilitatea regimului democratic pe de-o parte, și pe de altă parte vreau să mă uit în oglindă cu încântare (...). Plus, vă spun ceva, adică schimbi un drac cu alt drac. Chiar nu merită. Un PNL pe care îl știu din interior foarte bine (...)”, a conchis Theodor Paleologu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel