PAH: "Senatorul care blochează numeroase proiecte de investiții publice"

Bogdan Bolojan / 16 iul 2018 / 20:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Patrick Andre de Hillerin relatează cum un fost senator ar pune bețe în roate proiectelor majore din Delta Dunării și dezvoltării acestei zone unice din România. 

"În 2003, un fost ospătar de la Athénée Palace, ajuns senator PSD de Constanța, pe filiera revoluționarilor profitori, devine, în urma procesului de privatizare, acționar al SC Agrodelta Sireasa SA, societate comercială care se ocupa cu agricultura în Delta Dunării, pe o parte dintre terenurile desecate pe vremea lui Ceaușescu. Societatea nu era și proprietara terenurilor pe care-și desfășura activitatea, acestea fiind concesionate, încă din 1998, de la Consiliul Județean Tulcea, în a cărui proprietate se aflau la momentul acela și se află și astăzi. Mai mult, în dosarul de privatizare se specifica foarte clar acest lucru: “SC Agrodelta Sireasa SA își desfășoară activitatea în cadrul Rezervației Biosferei Deltei Dunării, iar terenul agricol pe care îl exploatează împreună cu asociații este concesionat de către SC Agrodelta Sireasa SA de la Consiliul Județean Tulcea, în baza contractelor nr. 61/1998 și 165/1999”.

Așadar, deși știa de la bun început că nu a cumpărat de la stat și digurile sau canalele, Traian Rece a reușit, așa cum numai personajele foarte capabile reușesc, să țină în șah întregul județ Tulcea timp de 15 ani, pretinzând, mereu, că digurile sunt ale lui. A mers atât de departe cu această pretenție, încât în numeroase rânduri a interzis Poliției de Frontieră să patruleze pe respectivele diguri, sub pretextul că acelea se află în proprietatea privată a societății sale comerciale.

(...)

Și, totuși, de mai bine de un deceniu, acest afacerist lipsit de scrupule reușește să blocheze numeroase proiecte de investiții publice, atacând de fiecare dată în instanță dreptul de a investi al proprietarului de drept," se arată în articolul publicat de Patrick Andre de Hillerin. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26