PAH: "Senatorul care blochează numeroase proiecte de investiții publice"

Patrick Andre de Hillerin relatează cum un fost senator ar pune bețe în roate proiectelor majore din Delta Dunării și dezvoltării acestei zone unice din România. 

"În 2003, un fost ospătar de la Athénée Palace, ajuns senator PSD de Constanța, pe filiera revoluționarilor profitori, devine, în urma procesului de privatizare, acționar al SC Agrodelta Sireasa SA, societate comercială care se ocupa cu agricultura în Delta Dunării, pe o parte dintre terenurile desecate pe vremea lui Ceaușescu. Societatea nu era și proprietara terenurilor pe care-și desfășura activitatea, acestea fiind concesionate, încă din 1998, de la Consiliul Județean Tulcea, în a cărui proprietate se aflau la momentul acela și se află și astăzi. Mai mult, în dosarul de privatizare se specifica foarte clar acest lucru: “SC Agrodelta Sireasa SA își desfășoară activitatea în cadrul Rezervației Biosferei Deltei Dunării, iar terenul agricol pe care îl exploatează împreună cu asociații este concesionat de către SC Agrodelta Sireasa SA de la Consiliul Județean Tulcea, în baza contractelor nr. 61/1998 și 165/1999”.

Așadar, deși știa de la bun început că nu a cumpărat de la stat și digurile sau canalele, Traian Rece a reușit, așa cum numai personajele foarte capabile reușesc, să țină în șah întregul județ Tulcea timp de 15 ani, pretinzând, mereu, că digurile sunt ale lui. A mers atât de departe cu această pretenție, încât în numeroase rânduri a interzis Poliției de Frontieră să patruleze pe respectivele diguri, sub pretextul că acelea se află în proprietatea privată a societății sale comerciale.

(...)

Și, totuși, de mai bine de un deceniu, acest afacerist lipsit de scrupule reușește să blocheze numeroase proiecte de investiții publice, atacând de fiecare dată în instanță dreptul de a investi al proprietarului de drept," se arată în articolul publicat de Patrick Andre de Hillerin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel