OZN. Raportul serviciilor secrete americane, așteptat luna aceasta. Ce a declarat Barack Obama

Anul trecut, Congresul SUA a ordonat Executivului să informeze populația despre activitățile unității Pentagonului responsabil cu activitățile OZN. Redactarea acestui raport a fost încredințată Direcției Seviciului de Informații (DNI), raport care ar trebui prezentat până la 25 iunie.

Agențiile americane de informații nu au găsit nicio dovadă că fenomenele aeriene inexplicabile la care au fost martori piloții marinei americane în ultimii ani sunt nave spațiale extraterestre, dar încă nu pot explica mișcările neobișnuite care i-au intrigat pe oamenii de știință și pe militari, spun înalți oficiali ai administrației SUA care au fost informați cu privire la concluziile mult-așteptatului raport guvernamental, relatează New York Times.

Raportul arată că marea majoritate a celor peste 120 de incidente semnalate în ultimele două decenii nu provine de la armata americană sau de la alte tehnologii avansate ale guvernului SUA, au spus oficialii. Această concluzie pare să elimine posibilitatea ca fenomenele inexplicabile raportate să fi fost de fapt programe pe care guvernul ar fi dorit să le țină la secret.

Dar aceasta este singura constatare concludentă din raportul clasificat al serviciilor de informații, au spus oficialii. O versiune neclasificată a raportului urmează să fie prezentată Congresului SUA până pe 25 iunie, cu puține concluzii ferme. Dar înalții oficiali citați de NY Times au recunoscut că tocmai ambiguitatea constatărilor înseamnă că guvernul nu poate exclude definitiv teoriile că fenomenele observate de piloții militari ar putea fi nave spațiale extraterestre.

 

BaracK Obama: Există filmări cu obiecte care au apărut pe cer, despre care nu știm ce sunt

 

Fascinația americanilor față de OZN-uri s-a intensificat în ultimele săptămâni, în așteptarea publicării raportului guvernamental. Fostul președinte Barack Obama a stârnit și mai mult interesul când a fost întrebat luna trecută despre astfel de incidente la emisiunea „The Late Late Show with James Corden” de la CBS.

„Când vine vorba despre extratereștri, sunt unele lucruri pe care pur și simplu nu ți le pot spune în direct. Adevărul e că atunci când am preluat funcția de președinte, am întrebat dacă există un laborator pe undeva unde păstrăm specimene extraterestre și o navă spațială. Au cercetat puțin și răspunsul a fost negativ. Dar ceea ce e adevărat e că există filmări cu obiecte care au apărut pe cer, despre care nu știm ce sunt, nu putem explica cum s-au deplasat, traiectoria lor. Cred că oamenii încă le iau în serios și încearcă să investigheze și să-și dea seama ce sunt”, a spus el.

Raportul admite că multe despre fenomenele observate rămân dificil de explicat, inclusiv accelerarea, capacitatea de a schimba direcția și scufundarea posibilelor obiecte observate.

Raportul final va include, de asemenea, o anexă clasificată, au spus oficialii. Deși aceasta nu va conține nicio dovadă că fenomenele sunt nave spațiale, oficialii admit că decizia de a o păstra secretă va continua să alimenteze speculațiile că guvernul ar avea date secrete despre extratereștri.

Multe dintre cele peste 120 de incidente examinate în raport provin de la piloți militari, au spus oficialii. Raportul a examinat, de asemenea, incidente semnalate militari străini în ultimele două decenii. Oficialii serviciilor de informații cred că cel puțin unele dintre fenomenele observate ar putea avea legături cu tehnologii experimentate de o putere rivală, cel mai probabil Rusia sau China.

Un înalt oficial a spus că oficialii știau că nu este vorba despre tehnologie americană. El a adăugat că există îngrijorări în rândul agențiilor de informații și forțelor armate că China sau Rusia ar putea experimenta tehnologia hipersonică.

Rusia a investit mult în tehnologie hipersonică, deoare ce crede că aceasta îi oferă posibilitatea de a evita tehnologia americane de apărare antirachetă. China a dezvoltat, de asemenea, arme hipersonice și le-a inclus în paradele militare. Dacă fenomenele ar fi avioane chinezești sau rusești, au spus oficialii, acest lucru ar sugera că cercetarea hipersonică a celor două puteri ar fi depășit cu mult dezvoltarea militară americană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel