OUG după aprobarea Bugetului, lovitură pentru elevi. Emil Boc, supărat pe Guvern: Pune în pericol

foto Facebook Emil Boc
foto Facebook Emil Boc

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, precum și președintele Asociației Municipiilor din România (AMR), transmite un nou mesaj de revoltă la adresa Guvernului. 

AMR, prin vocea lui Emil Boc, atrage atenția că ”Legea 226/2020 (care a modificat Legea educației naționale/1/2011)  stipulează clar, fără echivoc, că:

”Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, pe tot parcursul  anului calendaristic”, finanțarea asigurându-se de la bugetul de stat. Urmare aprobării, de către Parlament, a Legii bugetului de stat pe anul  2021, municipiile și-au construit bugetele pe anul în curs plecând de la  legislația în vigoare, respectiv de la asigurarea finanțării acestui capitol de  cheltuieli de la bugetul de stat. Aprobarea acestei ordonanțe de către Guvernul României, prin care se încearcă modificarea legislației privind finanțarea de la bugetul de stat a transportului elevilor, prin OUG, după aprobarea bugetului în Parlament, este de natură să creeze dezechilibre bugetare pe care municipiile nu le pot asigura din surse proprii, punând în pericol chiar funcționarea eficientă a sistemului  de învățământ preuniversitar la nivel național. Totodată se încalcă unul din principiile autonomiei locale conform căruia nu se pot transfera responsabilități către autoritățile locale fără asigurarea sursei de  finanțare”, precizează Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, conform stiridecluj.ro

În Cluj-Napoca, se asigură transportul la școală a mii de elevi cu ajutorul autobuzelor CTP Cluj. Astfel de programe sunt valabile în toată țara, în special în mediul rural, unde elevii nu pot merge la școală fără aceste microbuze școlare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel