Urmărește emisiunea live


OUG 114, abrogată. Cine pierde şi cine câştigă. Cristian Socol: Se adânceşte povara asupra unei categorii din populaţie

Economistul Cristian Socol, profesor la ASE, a criticat programul de guvernare al PNL, după ce liberalii au anunţat că au de gând să abroge OUG 114. Acesta a anunţat că o categorie de oameni vor simţi o povară şi mai mare, din punct de vedere financiar. 

Cine pierde după abrogarea OUG 114

"Băncile vor câștiga. Prin anularea OUG 114 nu vor mai fi taxate și nu vor mai avea ținta de a credita economia reală. Vor pierde românii cu rate la creditele bancare. Acestia vor plăti rate mai mari la credite cu 10-15%. Deprecierea leului va adânci povara asupra acestei categorii de populatie", a spus Cristian Socol. 

Cine câştigă evident

"Fondurile de pensii private vor câștiga. Prin anularea OUG nu se vor mai solicita garantii crescute din condiția creșterii capitalului. Vor mai castiga prin cresterea cotei transferate către aceste afaceri inteligente. Cine va pierde? Prin creșterea contributiei la P2, românii contributori vor avea o scadere certă a contributiei la Pilonul 1 pe baza unei viitor beneficiu incert din P2. Avand in vedere că se estimeaza o perioadă lunga cu randamente mici la investitiile financiare, plusul in conturile clientilor din P2 va fi marginal sau nu va fi deloc", a mai spus profesorul Socol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel