Orban, sesiune extraordinară a Parlamentului: Dragnea a refuzat nejustificat

Bianca Ştefan / 20 aug 2018 / 15:59 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat să-şi exercite atribuţiile şi să convoace sesiunea extraordinară care a fost solicitată de o treime dintre parlamentarii PNL şi parlamentarii celorlalţi parteneri din Opoziţie. (...) Preşedintele Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, nu se poate ascunde în spatele Biroului permanent. (...) Refuzul convocării sesiunii extraordinare arată faptul că PSD vrea să muşamalizeze toate abuzurile grosolane care au fost făcute, toate acţiunile îndreptate împotriva integrităţii fizice a cetăţenilor români care au fost dictate din ordinul politic al PSD. (...) Faptul că nu se realizează această sesiune extraordinară este vina exclusivă a preşedintelui Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, care arată încă o dată că nu dă doi bani pe regulamente, pe democraţie şi că mai este şi laş şi fricos şi fuge de orice fel de răspundere pasând răspunderea neconvocării sesiunii extraordinare pe umerii unei persoane", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Solicitarea de convocare, depusă pe 14 august

El a reamintit că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor a fost depusă marţea trecută, cu trei puncte pe ordinea de zi - constituirea comisiilor de anchetă privind "reprimarea brutală a manifestaţiei din 10 august" şi "neîndeplinirea atribuţiilor legale de către factorii guvernamentali responsabili în combaterea pestei porcine" şi depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

"În conformitate cu Regulamentul Camerei Deputaţilor, cel care trebuia să facă convocarea sesiunii extraordinare este preşedintele Camerei Deputaţilor. Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară pe parcursul săptămânii trecute, aşa cum avea obligaţia conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, dar astăzi, într-un gest suprem de laşitate şi de lipsă de responsabilitate, a dat o decizie prin care i-a delegat unui vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, doamna Moldovan Mihălcescu, soţia consilierului oficial sau neoficial al lui Dragnea - Horia Mihălcescu - (...), atribuţiile de preşedinte. Mai mult decât atât, a fost convocat Biroul permanent al Camerei fără ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare să fi fost finalizată prin decizia preşedintelui Camerei Deputaţilor de convocare", a arătat Orban.

Orban a precizat că PNL caută soluţii de contestare a refuzului preşedintelui Camerei de a convoca sesiunea extraordinară.

Preşedintele liberalilor a susţinut că, potrivit Regulamentului, în solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare trebuie depusă ordinea de zi.

"Nu se poate prevala preşedintele Camerei şi nimeni altcineva din Biroul permanent din majoritatea parlamentară de nerespectarea procedurii. Singurii care au încălcat procedura sunt cei de la PSD, mai precis preşedintele Camerei Deputaţilor, care a refuzat nejustificat convocarea sesiunii extraordinare", a spus Ludovic Orban.

Proiectele de hotărârre, aprobate în Biroul Executiv 

El a arătat că în Biroul Executiv al PNL au fost aprobate proiectele de hotărâre privind constituirea celor două comisii de anchetă şi textul moţiunii simple împotriva ministrului de Interne.

Orban a precizat că PNL îşi menţine toate proiectele propuse, exprimându-şi speranţa că va fi convocată o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor.

"Eu cred că Liviu Dragnea şi-a pierdut încrederea inclusiv în proprii deputaţi, pentru că altfel nu văd niciun fel de motiv pentru acest refuz de convocare a sesiunii extraordinare", a susţinut preşedintele PNL.

Vezi și: Sesiune extraordinară a Parlamentului, acuze grave. "Unele semnături au fost copiate"


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25