Orban, răzgândeala pe alocații. ”E cu totul și cu totul diferit”

Ludovic Orban / Sursa foto AGERPRES
Ludovic Orban / Sursa foto AGERPRES

Ludovic Orban a vorbit despre creșterea alocațiilor pentru copii, afirmând că Guvernul își dorește această măsură.

"Şi eu îmi doresc creşterea alocaţiilor pentru copii, dar nu poţi, după ce le-ai dublat, anul trecut, după o perioadă în care nu au crescut deloc, nu poţi după un an să vii să mai dublezi o dată alocaţia pentru copii. Această creştere va exista fără discuţie, dar degeaba generezi cheltuieli pentru că nu există resure financiare pentru că, până la urmă, provoci fie inflaţie, fie aduci bugetul în situaţia în care nu mai poate să facă plăți", a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

"Ne dorim această creştere a alocaţiilor"

Întrebat de prezentatorul tv "ce le-ar spune celor care acum aplaudă că fac ceea ce a făcut el în februarie", a răspuns: "Este cu totul şi cu totul diferit. Anul trecut, pe baza bugetului prezentat de ei, exista spaţiu pentru a susţine o astfel de cheltuială. Cheltuiala a fost chiar mai mică, anul trecut, pentru că, acum, este vorba despre o dublare de la 150 la 300.

Atunci s-a şi văzut că alocaţia nu a fost principala cauză a dezichilibrului bugetar. Acea creştere a alocaţiei a venit să compenseze o lipsă de creştere a alocaţiei patru ani consecutivi. Acum, vii după un an, în care s-au dublat, să le mai dublezi o dată. Noi ne dorim această creştere a alocaţiilor, dar o vom face astfel încât să existe resurse pentru această creştere, să nu afectăm echilibrele la nivelul economiei în ansamblu, iar această creştere să ducă şi la creşterea puterii de cumparare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel