Orban, mesaj dur pentru PSD

Guvernul nu acceptă 'populismele PSD', iar guvernarea liberală nu renunţă la angajamentul de a readuce România pe 'direcţia corectă'.

  Guvernul va demonstra clar că are capacitatea de a ţine echilibrele şi de a reuşi să corecteze 'toate gravele deficienţe provocate de guvernările PSD', a afirmat premierul Ludovic Orban.

'După cum aţi urmărit ieri şi, de fapt, în ultimele săptămâni, s-a pornit o sarabandă de proiecte de lege fără niciun fel de fundamentare economică, care creează cheltuieli suplimentare şi care reduc veniturile publice. Ieri s-au adoptat în Comisia de muncă două proiecte de lege: proiectul de lege de dublare a alocaţiilor şi proiectul de lege de reducere a TVA, care au un impact bugetar negativ, calculat de peste 18 miliarde, ceea ce ar însemna că, dacă ele ar intra în vigoare, ar duce deficitul bugetar de la 3,6% la 5,7%. Nu putem accepta să aruncăm în aer România doar pentru că nişte politicieni care au rămas repetenţi în trei ani de guvernare continuă campania populistă şi continuă să îşi bată joc de România', a declarat Ludovic Orban, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a subliniat că nu renunţă la angajamentul liberalilor de a readuce România pe 'direcţia corectă'.
'O spun limpede, nu ştiu ce se va întâmpla în plenul Camerei Deputaţilor şi în perspectivă, dar eu nu renunţ la angajamentul nostru de a readuce România pe direcţia corectă şi de a demonstra clar că avem capacitatea de a ţine echilibrele şi de a reuşi să corectăm toate gravele deficienţe provocate de guvernările PSD. Ca atare, să ştie foarte clar cei care astăzi iau decizii, că guvernul nu acceptă populismele PSD şi că guvernul nu va accepta să facă praf bugetul României numai pentru intenţia de răzbunare a unor politicieni care şi-au bătut joc de România în ultimii ani', a mai afirmat Ludovic Orban, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel