Orban îi face pe Dragnea și Tăriceanu uzurpatori: Suntem îngrijorați

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că poziția avută de către cei doi lideri ai camerelor Parlamentului privind comunicatul Departamentului de Stat al SUA poate fi apreciată ca una personală. 

”Poziţia exprimată de deputatul Dragnea şi de senatorul Tăriceanu sunt poziţiile lor personale, deci nu au calitatea să angajeze Parlamentul. Ceea ce au făcut reprezintă o uzurpare de calitate, un abuz, iar parlamentarii PNL s-au delimitat şi se vor delimita categoric de poziţia exprimată de deputatul Dragnea şi de senatorul Tăriceanu, care riscă să creeze o dispută de care România nu are nevoie cu SUA, cu administraţia americană, şi care riscă să afecteze parteneriatul strategic dintre SUA şi România”, a spus Ludovic Orban.

”Suntem îngrijorați”

Președintele PNL a mai spus: ”Suntem îngrijoraţi şi vom încerca să ne mobilizăm pentru a respinge aceste modificări la legile justiţiei, în special punctele care riscă să afecteze independenţa puterii judecătoreşti, funcţionarea autonomă a sistemului de justiţie şi care riscă să pună stavilă luptei anticorupţie, cum ar fi înfiinţarea Direcţiei Speciale pentru Investigarea Procurorilor şi Judecătorilor, cum ar fi prevederea care lasă în aer Inspecţia Judiciară, urmând să fie dată o lege specială care nu se ştie dacă se va mai da - practic, desfiinţează Inspecţia Judiciară aşa cum este astăzi în subordinea CSM”. 

[citeste si]

Ludovic Orban a mai arătat că modificările la legile justiţiei încalcă autonomia procurorului de caz, apreciind, totodată, că răspunderea magistraţilor trebuie să fie stabilită printr-o lege specială.

”Nu susţinem cozile de şopârlă băgate în lege, în baza ideii de răspundere a magistraţilor, care sunt extrem de periculoase. Aici, noi susţinem adoptarea unei legi speciale privind răspunderea magistraţilor, care să fie făcută, în mod evident, cu o dezbatere publică largă, cu participarea asociaţiilor profesionale ale magistraţilor şi cu participarea amplă a societăţii civile”, a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel