Orban îi face nesimțiți pe judecătorii CCR, în direct, la România TV

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a reacționat dur la adresa judecătorilor CCR, făcându-i nesimțiți, în direct la România TV.

"O nesimțire maximă, o sfidare la adresa cetățenilor români. Pe data de 26 mai, românii au votat la referendumul convocat de președintele României, Klaus Iohannis, pentru a interzice amnistia și grațierea faptelor de corupție", a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, în direct la România TV.

"Decizia de astăzi a Curții Constituționale echivalează practic cu o formă de grațiere mascată pentru oamenii care au fost condamnați de infracțiuni de corupție. Faptul că în mod premeditat s-a amânat luarea unei decizii pentru a aștepta intrarea în activitate a ultimilor doi judecători votați de Camera Deputaților și de Senat, arată foarte clar de ce a fost această amânare, pentru că cei doi judecatori au determinat formarea acestei majorități pentru o decizie care nu are nicio bază constituțională și nicio bază legală și care practic îi scoate pe cei 5 judecători în afara Constituției și în afara democrației", a mai spus acesta. 

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor de trei judecători în cazurile de corupție, constatând, astfel, existența conflictului juridic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel