EXCLUSIV  Orașul de lângă București unde s-au mutat tinerii. Adrian Constantin: Suntem top 3 în țară!

foto: Freepik
foto: Freepik

Cum stă Otopeni la capitolul investiții din bani europeni?

Adrian Constantin, candidatul PSD la Primăria Otopeni, a vorbit la DC Votez despre intenția de a atrage fonduri europene pentru noi investiții în Otopeni, zonă din ce în ce mai populată de familii tinere.

Adrian Constantin: Am identificat surse noi (n.r. fonduri europene), spre exemplu pentru grădinițe și creșe. E deja știut că stau destul de înghesuiți copiii în grădinițe și-n școală pentru că sunt foarte mulți. Otopeni este un oraș tânăr, chiar este! Sunt foarte mulți tineri cu foarte mulți copii. 

Bogdan Chirieac: S-au mutat foarte mulți tineri din București în Otopeni la o căsuță și un pic de grădiniță și au nevoie și de școli acum pentru ăia mici, pentru că să-i duci în București dimineața durează două ore.

Adrian Constantin a confirmat: Da, așa este. Chiar ieri am văzut la MIPE pe site că s-a deschis Prioritatea 3 pentru grădinițe și creșe, știți cum e cu zona de fonduri, ele trebuie luate, trebuie depuse proiecte. Și sunt, inclusiv în zona de reabilitări de blocuri - e Prioritatea 6 dacă nu mă înșel, sunt și pe zona de AFM... ele sunt, au mai fost date hotărâri de Consiliu Local în această zonă. Dar în zona asta, cumva, nu s-au aplicat fonduri europene pe aceste priorități (fostele axe). Noi ne dorim un grad cât mai mare de absorbție de fonduri, în special europene, dar și guvernamentale, bineînțeles.

Bogdan Chirieac: Până acum Otopeniul a atras fonduri europene?

Adrian Constantin: Europene... nu știu exact. Ceva fonduri au tras. Pe Anghel Saligny, pe AFM, dar nu-s fonduri europene.

Bogdan Chirieac: Sunteți eligibili pentru atracția de fonduri europene? Știți de ce vă întreb? PIB-ul per capita în Otopeni e foarte ridicat.

Adrian Constantin: Da, așa este. Suntem undeva la top 3 în țară.

Bogdan Chirieac: Ce ați face prima dată cu aceste fonduri europene?

Adrian Constantin: Cred că grădiniță, creșă și școală, apoi reabilitare de blocuri. Din păcate avem foarte puține blocuri reabilitate, în continuare arată ca în anii '80 când au fost construite.

Emisiunea completă, aici:

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Ilfov, CMF: 21240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel