Orange a atacat accidental serverele guvernului francez

O eroare a celor de la Orange le-a dat bătăi de cap angajaților Ministerului de Interne din Franța.

DDoS sau Distributed Denial of Service este un tip de atac cibernetic care implica un număr foarte mare de accesări, într-o perioadă foarte scurtă, adresate unui singur server sau adrese web. De obicei, asemenea atacuri sunt efectuate de către hackeri care vor să închidă temporar anumite servicii, însă Orange a demonstrat că acestea pot fi cauzate și de banale erori, scrie go4it.ro.

După cum scriu jurnaliștii de la Register, operatorul de rețea din Franța a inclus, în mod accidental, pe lista de adrese blocate câteva site-uri legitime și extrem de populare. Printre acestea se numărau și domeniile ".fr" pentru Google și Wikipedia, iar în condițiile în care toți cei care încercau să le acceseze erau redirecționați către o pagină administrată de Ministerul de Interne, vă puteți da seama ce a urmat.

Orange a frunizat o cantitate uriașă de trafic către pagina respectivă, iar utilizatorii nu înțelegeau de ce erau avertizați în legătură cu conținutul terorist atunci când doreau să intre pe Google. După ce milioane de oameni au fost redirecționați către aceeași pagină, site-ul a încetat să mai funcționeze. Din câte se pare, toate adresele incluse în lista menționată mai sus ar fi furnizat instrucțiuni pentru efectuarea de atacuri teroriste sau ar fi sărbătorit comiterea unor acte de terorism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel