ONU: Mii de migranţi au pierit în Mediterană

Descriere foto:

Peste 1.500 de refugiaţi şi migranţi au murit încercând să traverseze Marea Mediterană spre Europa în primele şapte luni ale anului, anunță ONU.

Numai în ultimele două luni, peste 850 de imigranți și-au găsit sfârșitul în valuri, conform situației prezentate de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi ( UNHCR), relatează AFP. Într-un comunicat, agenţia ONU subliniază că rata mortalităţii este foarte ridicată, în timp ce numărul de migranţi şi refugiaţi care sosesc pe coastele europene a scăzut semnificativ faţă de anii precedenţi.

Aproximativ 60.000 de migranţi au traversat Marea Mediterană de la începutul anului, cifră ce reprezintă 50% din numărul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. 'UNHCR cere de urgenţă statelor şi autorităţilor de pe aceste rute de tranzit să ia toate măsurile necesare pentru a destructura reţelele de trafic cu fiinţe umane', a declarat Vincent Cochetel, reprezentant special al UNHCR pentru zona Mării Mediterane.

Poarta de intrare a migranţilor în UE

''Cu atât de multe vieţi în joc, este vital ca noi să dăm o asigurare căpitanilor de nave că vor putea debarca pasagerii salvaţi'', a adăugat el, amintind că ambarcaţiuni care transportă refugiaţi şi migranţi nu au reuşit să acosteze recent în Italia şi Malta.

Spania a devenit în acest an prima poartă de intrare a migranţilor în Uniunea Europeană, depăşind Italia, care le închide porturile. Mai mult de 23.500 de migranţi au sosit din ianuarie pe mare în Spania, mai mulţi decât tot anul trecut, potrivit UNHCR.

Vezi și: Imigrație ilegală. Spania: ”Comandament operaţional unic”
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25