ONU intervine în cazul dispariției Prințesei Latifa. Și Marea Britanie s-a implicat: Profund tulburătoare

Sursa captură video BBC
Sursa captură video BBC

ONU intervine în cazul dspariției prințesei Latifa a Dubaiului și analizează modul în care sunt încălcate Drepturile Omului.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a intervenit în cazul dispariției prințesei Latifa a a Dubaiului. ONU va discuta cu Emiratele Arabe Unite (EAU) detenția prințesei Latifa, fiica conducătorului Dubaiului, relatează BBC, conform Mediafax. Prințesa Latifa și-a acuzat tatăl că a ținut-o ostatică în Dubai din 2018, după ce a încercat să fugă din oraș, în luna februarie, cu ajutorul prietenilor. În videoclipuri înregistrate în secret prințesa Latifa a spus că se teme pentru viața ei.

Și Marea Britanie s-a implicat în scandal, declarând că videoclipurile sunt "profund tulburătoare". "Suntem îngrijorați", a declarat miercuri secretarul de externe al Marii Britanii, Dominic Raab. El a spus că videoclipurile arată „o tânără aflată în primejdie”, adăugând că Marea Britanie va urmări „foarte atent” demersul ONU. Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a sugerat că în curând va chestiona EAU despre Prințesa Latifa. Un purtător de cuvânt a declarat că Grupul de lucru al ONU pentru detenția arbitrară ar putea lansa o anchetă odată ce videoclipurile prințesei Latifa vor fi analizate.

„Nu am voie să conduc, nu am voie să călătoresc sau să părăsesc deloc Dubaiul”, a spus prințesa Latifa într-un videoclip înregistrat chiar înainte de evadare. Însă, la câteva zile după ce a fugit, prințesa Latifa a fost capturată pe o ambarcațiune în Oceanul Indian. Prințesa a fost transportată înapoi în Dubai, unde a rămas de atunci. Tatăl ei a spus că acționează în interesul ei, iar Dubaiul și Emiratele Arabe Unite au declarat că prințesa Latifa este în siguranță în grija familiei. Șeicul Mohammed s-a confruntat cu critici severe privind modul în care le-a tratat pe prințesa Latifa și pe mama sa vitregă, prințesa Haya Bint Al Hussain, care a fugit la Londra în 2019 împreună cu cei doi copii ai ei.

Vezi și: Înregistrări video: Prințesa Latifa, fiica emirului Dubaiului, susține că este ținută ostatică de tatăl ei


Videoclipurile prințesei Latifa au fost obținute de BBC Panorama, care a verificat independent detaliile locului în care a fost reținută. Tatăl prințesei Latifa, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogați șefi de stat din lume, conducătorul Dubaiului și vicepreședintele EAU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel