ONU: Coreea de Nord, replici dure. Nimeni nu este VINOVAT

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Delegaţia nord-coreeană la Organizaţia Naţiunilor Unite a dezminţit miercuri presupuse acuzaţii de piraterie informatică împotriva comitetului ONU pentru sancţiuni; la rândul lor, diplomaţii americani au negat că ar fi formulat astfel de acuzaţii, transmite AFP. 

Potrivit unui comunicat al misiunii nord-coreene, pe 30 aprilie, într-o reuniune cu uşile închise a comitetului respectiv, Statele Unite au afirmat că Phenianul este cel mai interesat de lucrările comitetului şi dispune de posibilitatea de a comite acte de piraterie informatică. În comunicat nu se precizează de unde a obţinut Coreea de Nord informaţii despre discuţiile din comitet. "Coreea de Nord nu a recunoscut niciodată rezoluţiile privind sancţiunile ilegale ale Consiliului de Securitate şi nu este interesată de ceea ce face comitetul pentru sancţiuni", se arată în document. 

Misiunea americană la ONU a replicat, la solicitarea AFP, că "citatele şi comentariile atribuite delegaţiei Statelor Unite sunt complet false". 

Coreenii nu se dezmint 

Nord-coreenii au cerut "Statelor Unite şi forţelor ostile" să urmeze tendinţa actuală şi să contribuie la destindere şi la procesul de pace, "în loc să se ocupe de intrigi" legate de pirateria informatică. 

Cele două Corei au făcut deja paşi spre reconciliere, după întâlnirea liderilor de la Phenian şi Seul. Conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, urmează să se întâlnească săptămânile următoare cu preşedintele american, Donald Trump, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel