Omar Hayssam: Subtilitățile discursului președintelui. Este coabitare?

Președintele Traian Băsescu a ținut un discurs, vineri, după aducerea în țară a teroristului numărul 1 al României. Discursul președintelui s-a axat pe contrazicerea declarațiilor premierului Victor Ponta, venite după comunicatul Administrației prezidențiale, care anunța aducerea în țară a lui Omar Hayssam. 

Premierul Victor Ponta a spus: "În ultimele luni am fost tot timpul informat de către instituțiile competente asupra posibilității de a fi adus în țară". Președintele Traian Băsescu a declarat că "O astfel de operațiune nu se putea desfășura nici într-o zi, nici în trei luni. A fost un efort al unui grup mic de oameni, care de circa cinci ani se ocupă de aducerea lui Omar Hayssam în țară".

Și sublinierea unui "grup mic de oameni" a fost infirmat afrimația premierului, care a spus că instituțiile care au muncit sunt: SRI, SIE, MaPN, Ministerul de Interne, Ministerul de Justiție.

În plus, premierul a spus "Am fost informat când s-a plecat în Siria". A precizat că a Omar Hayssam a fost adus cu un avion militar, dar nu în baza Tratatului de extrădare cu Siria. Președintele a spus: "Nu confirm că Omar Hayssam a fost preluat din Siria", "Nu confirm că a fost repatriat cu un avion al Armatei Române", "Nu confirm că a fost adus în baza unui acord de extrădare".

Președintele a conchis discursul despre Hayssam cu afirmația "Vreau să felicit instituțiile care au lucrat la acest caz. Ele nu vorbesc deloc". Cei care au dat declarații sunt Victor Ponta și Radu Stroe. Însă, ministrul de Interne a spus că nu poate să dezvăluie detaliile și a spus doar că Omar Hayssam era, în momentul declarației, la Poliția Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel