Oamenii de știință și miliardarii lumii, front comun împotriva coronavirusului

O echipă de oameni de știință de la Harvard va colabora cu un institut de cercetare chinez într-un proiect de cinci ani pentru a studia coronavirusul.

Proiectul de cercetare coordonat de decanul Școlii Medicale Harvard, George Q. Daley și Zhong Nanshan, șeful unei echipe de experți din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate din China, va fi finanțat, cu 115 milioane de dolari, de China Evergrande Group, un gigant imobiliar din China.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității Harvard, echipa va reuni experți în virologie, boli infecțioase, biologie structurală, patologie, dezvoltare de vaccinuri, epidemiologie și sănătate publică, a căror temă de studiu va fi noul coronavirus, care a infectat peste 78.000 de oameni în întreaga lume.

Parteneriatul se va concentra pe crearea de teste, diagnostice mai precise și proiectarea de vaccinuri, terapii antivirale, și tratamente.

„Exploatarea științei noastre pentru a face față provocărilor globale de sănătate este în centrul misiunii noastre ca instituție dedicată îmbunătățirii sănătății umane și bunăstării la nivel mondial”, a spus Daley.

Zhong Nanshan, șeful echipe de experți din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate din China, a obținut recunoașterea internațională pentru munca sa de combatere a focarului de sindrom respirator sever acut din 2003. El a fost, de asemenea, primul om de știință care a confirmat public transmisibilitatea de la om la om în timpul epidemiei n-Cov (noul coronavirus) din 2019 care a provocat un focar de pneumonie infecțioasă acută în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel