”O rușine, o nerușinare”. Ursula von der Leyen a luat avionul privat de 23 de ori anul trecut, inclusiv pe destinații scurte, sfidând codul de conduită al CE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ursula von der Leyen a folosit avionul privat de extrem de multe ori în 2023, chiar dacă avea la îndemână variante de transport directe. 

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a zburat, în 2023, de 23 de ori cu un avion privat. Codul de conduită al comisarilor prevede că avionul privat poate fi folosit doar în situații excepționale. 

”Este o ruşine că preşedinta Comisiei continuă să se bazeze pe avioane private, în contextul crizei climatice”, a declarat pentru cotidianul Der Spiegel europarlamentarul Martin Schirdewan, liderul partidului german de extremă stânga Die Linke, citează Agerpres. 

În comparație, comisarul UE pentru politică externă, Josep Borrell, a folosit anul trecut avionul privat de două ori. În ansamblu, întreaga Comisiei Europeană a apelat la avionul privat în 2023 de 29 de ori.

Pe lista zborurilor private ale președintei CE figurează inclusiv zboruri scurte, de linie, între Bruxelles, în Belgia, şi Strasbourg, în nordul Franţei, oraşele care găzduiesc cele două sedii ale Parlamentului European. Între cele două orașe există inclusiv legături feroviare. 

”Trebuie luate în considerare cu atenţie toate opţiunile, astfel încât taxiul aerian să fie doar ultima soluţie" arată codul de conduită al comisarilor europeni. 

Membrii Comisiei şi personalul acesteia nu ar trebui să aibă voie să ia avionul pentru destinaţii unde pot ajunge cu trenul în cel mult şase ore, a mai spus eurodeputatul german. 

"Să le ceri oamenilor care nu au prea mulţi bani să facă economie de energie, în timp ce tu zbori cu avionul privat de la A la B este neruşinare", a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel