Urmărește emisiunea live


O nouă răpire în Nigeria: mama unui fotbalist celebru

Mama unui fotbalist celebru de la Girondins Bordeaux a fost răpită în Nigeria.

Mama lui Samuel Kalu, atacantul echipei franceze de fotbal Girondins Bordeaux şi al selecţionatei nigeriene, a fost răpită în sud-estul Nigeriei, au anunţat luni surse poliţieneşti, citate de AFP. 'Incidentul s-a petrecut pe 27 februarie. Pentru moment, nu s-a efectuat nicio arestare, însă o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a ne asigura că ea va fi eliberată în siguranţă, iar răpitorii vor fi aduşi în faţa justiţiei', a precizat Godfrey Ogbona, purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul Abia, în sud-estul Nigeriei.

Ozuruonye Juliet Kalu, mama atacantului lui Girondins, a fost răpită dintr-o maşină, în timp ce se întorcea acasă, în statul Abia, unde răpirile în scopul obţinerii se bani sunt destul de dese, iar familiile fotbaliştilor internaţionali sunt ţintele preferate ale răpitorilor. Potrivit unui ziar local, Samuel Kalu ar fi dezvăluit că răpitorii i-au cerut 15 milioane de nairas (36.000 de euro) pentru eliberarea mamei sale.

Răpirile s-au intensificat

În timpul Cupei Mondiale 2018, cu câteva ore înaintea meciului dintre Nigeria şi Argentina, tatăl lui John Mikel Obi, căpitanul naţionalei Super Vulturilor, a fost răpit pentru a doua oară, în statul Enugu (sud-estul Nigeriei). Au existat numeroase astfel de răpiri în cursul ultimului deceniu, mai întâi în sud-estul petrolifer, unde au fost vizaţi muncitorii expatriaţi, înainte de a se propaga în întreaga ţară. Victimele sunt, în special, cetăţeni nigerieni din clasa de mijloc sau superioară. Persoanele răpite sunt deseori eliberate în câteva zile, după plata unei răscumpărări.

Citește și:

Liga I - Final de sezon regulat. Cum arată CLASAMENTUL înainte de Play-Off

Moțiunea simplă pe Justiție, dezbatere la Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel