O firmă de telefoane din China dă afară un milion de angajaţi şi îi înlocuieşte cu roboţi

o firma din china isi inlocuieste angajatii cu roboti
o firma din china isi inlocuieste angajatii cu roboti

Compania Foxconn, care asamblează în China telefoane, tablete şi calculatoare pentru Apple, Nokia sau Sony, îşi înlocuieşte mare parte a angajaţilor cu roboţi. Astfel filmele science-fiction încep să prindă contur şi în realitate.

Compania care produce iPad-uri, iPhone-uri şi iPod-uri pentru Apple s-a confruntat cu un val de sinucideri în fabricile sale din China, unde lucrează peste 250.000 de oameni, potrivit Telegraph.co.uk. Cel puţin 15 angajaţi au încercat să-şi ia viaţa anul trecut, informează Realitatea.

Valul de sinucideri a ridicat întrebări legate de condiţiile de muncă din cadrul fabricilor chineze ale gigantului IT. Unele voci au afirmat că angajaţii sunt supuşi unor presiuni uriaşe din partea şefilor şi sunt aspru pedepsiţi când greşesc. Compania vrea să rezolve acum această problemă prin înlocuirea oamenilor cu roboţi, care să facă toate operaţiunile mecanice de asamblare. Potrivit publicaţiei Telegraph, preledintele companiei Terry Gou şi-a anunţat angajaţii că vrea să introducă circa 300.000 de roboţi până la sfârşitul anului viitor, urmând ca numărul acestora să crească în viitor.

Foxconn foloseşte şi în prezent circa 10.000 de asemenea roboţi în producţia de electronice. "Sunt foarte multe linii de producţie repetitive pe care roboţii le pot face. Acestea erau făcute de om până acum, dar roboţii sunt mai eficienţi şi mai precişi în mişcări", a explicat preşedintele firmei.

Un alt motiv pentru introducerea roboţilor ar putea fi şi creşterea salariilor în unele fabrici din China cu până la 40% în ultimul an, ceea ce a redus semnificativ din profiturile angajatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel