O aeronavă, care transportă diplomați ruși și pe Putin, a făcut un ocol de 6 ore pentru a ajunge de la Moscova în Elveția

O aeronavă rusă a zburat timp de 9 ore în loc de 3 din Moscova până în Elveția, din cauza restricțiilor din spațiul aerian european / Foto: Pixabay, de Lars Nissen
O aeronavă rusă a zburat timp de 9 ore în loc de 3 din Moscova până în Elveția, din cauza restricțiilor din spațiul aerian european / Foto: Pixabay, de Lars Nissen

O aeronavă rusă a fost nevoită să zboare timp de 9 ore de la Moscova spre Elveția, din cauza restricțiilor din spațiul aerian european .

Sancțiunile împotriva Rusiei forțează în continuare aeronavele să urmeze rute lungi pentru a evita spațiul aerian închis pentru ele. Miercuri, o aeronavă guvernamentală rusă a zburat nouă ore între Moscova și Basel, Elveția – o călătorie care durează aproximativ trei ore fără restricții în spațiul aerian, potrivit unei postări pe Twitter de pe site-ul de urmărire a zborurilor Flightradar24, scrie Insider.

Aeronava Ilyushin Il-96-300, construită de Rusia, care este folosită pentru transporta oficiali guvernamentali și pe președinte rus, potrivit publicației de știri elvețiene BZ, a decolat de la Moscova la ora 10:27 și a aterizat la Basel la 18:39, ora locala, adică 19:39 ora Moscovei.

Avionul a survolat Rusia, Georgia și Turcia înainte de a merge spre sud peste Marea Mediterană, evitând spațiul aerian est-european. Avionul a zburat apoi de-a lungul coastei africane înainte de a călători spre nord prin Tunisia și, în cele din urmă, a traversat Franța și Elveția.

Franța și Elveția au dat avionului permisiunea de a zbura deasupra spațiului lor aerian

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, Franța și Elveția și-au închis spațiul aerian pentru eronavele rusești, ca parte a sancțiunilor impuse împotriva țării care a invadat Ucraina. Potrivit Flightradar24, guvernele francez și elvețian au dat avionului permisiunea specială de a zbura deasupra spațiului lor aerian.

Acest zbor a primit o „autorizare diplomatică” atât din Franța, cât și din Elveția, astfel încât să poată prelua personalul diplomatic rus care reprezenta țara la Consiliul Europei de la Strasbourg, Franța, a declarat Ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe pentru BZ.

Retragerea Rusiei din Consiliul Europei

În martie, consiliul, care protejează drepturile omului în Europa, a votat în unanimitate expulzarea Rusiei din organizație după ce a fost membru timp de 26 de ani. În aceeași zi, guvernul rus și-a anunțat retragerea din consiliu.

"Retragerea Rusiei din Consiliul Europei înseamnă că chiar și străinii ale căror drepturi au fost încălcate de Kremlin nu pot depune un dosar împotriva Rusiei.", a declarat Natalia Prilutskaya, cercetător la Amnesty International, care se concentrează pe Rusia, pentru publicația germană Deutsche Welle.

După ce membrii personalului ruși au fost recuperați, avionul a zburat înapoi la Moscova într-o altă călătorie de nouă ore, reluându-și ruta.

Alte cazuri în care avioanele au fost nevoite să zboare mai multe ore din cauza restricțiilor

Aceasta nu este prima aeronavă forțată să zboare pe o rută mai lungă din cauza restricțiilor spațiului aerian din Rusia și Uniunea Europeană. În februarie, la scurt timp după invazie, compania aeriană rusă Aeroflot a zburat trei ore în plus între Moscova și Belgrad, Serbia, deoarece nu a putut zbura deasupra spațiului aerian al UE.

În martie, transportatorul finlandez Finnair a făcut un ocol peste Polul Nord când zbura între Helsinki și Tokyo pentru a evita spațiul aerian rusesc, adăugând patru ore călătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel