Nou sistem de imprimare cu cerneală lansat în Europa

Un nou sistem de imprimare cu cerneală a fost lansat în Europa și poate printa până la 3000 de pagini pe oră.

Konica Minolta anunță lansarea sistemului digital inkjet KM-1 în fază beta pe piața din Europa, mai devreme decât era planificat inițial, în baza unei serii de teste efectuate cu succes în Statele Unite ale Americii.

"KM-1 este un sistem de tipar digital color în coală inkjet UV în format B2+ (585x750mm), care va ajuta tipografiile să producă la o calitate foarte bună a culorii și să descopere noi oportunități de afaceri oferind tipar de date variabile în tiraj mic", se arată într-un comunicat de presă.

"Primul KM-1 Beta a fost instalat în Statele Unite în urmă cu trei luni, la sediul unei companii cu operațiuni la nivel global. Sistemul a dovedit o serie de puncte forte în mediul de lucru, printre care consistența culorii și a registrației, abilitatea de a tipări pe diverse substraturi și texturi la o calitate foarte bună, eficiență și durabilitate", se mai arată în comunicat.

Kevin Kern, Senior Vice President, Marketing: "Suntem foarte mulțumiți de rezultatele primei faze de testare la client. Calitatea tiparului, consistența culorii și productivitatea obținute într-un mediu de lucru competitiv marchează un reper major în planul nostru de a scoate pe piață produsul în primăvara anului 2016."

Produce 3000 de pagini pe oră

Utilizând capetele de printare patentate Konica Minolta, KM-1 ajută tipografiile să își extindă serviciile beneficiind de productivitatea și eficiența inkjet. Adecvat în mod special pentru tipărirea datelor variabile și lucrărilor cu termene de livrare foarte scurte, sistemul se integrează ușor în mediile de tipar offset și digitale și produce până la 3.000 de pagini pe oră, fiind singurul echipament în coală inkjet UV de tipul său care lucrează la această viteză și calitate grafică.

Olaf Lorenz, General Manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europa: "Acest test beta reprezintă o oportunitate foarte bună pentru noi, iar rezultatele bune obținute au o importanță majoră întrucât marchează intrarea în etapele finale de dezvoltare. Într-o piață care continuă să se adapteze la impactul comunicațiilor digitale, tehnologia inkjet va ajuta tipografiile să treacă de la litografierea tradițională la KM-1. Acest sistem digital oferă calitate offset, profitabiltate pentru tiraje scurte și este, totodată, soluția pefectă pentru foarte multe aplicații oferite de tehnologia inkjet, precum printare pe carton în volume mici, on demand. KM-1 va răspunde astfel cererilor de producție în tiraj mic, printare de date variabile și termene de producție scurte."

Konica Minolta investește în cercetare și dezvoltare atât pentru echipamente cât și pentru servicii și consultanță. KM-1 va aduce oportunități noi în diverse domenii de activitate. Producerea de ambalaje sau tiparul de carte sunt elemente cheie care vor fi incluse în noile programe Konica Minolta de dezvoltare a afacerilor pentru clienții săi de tipar digital. Aceste programe ajută clienții să își evalueze afacerile și să identifice oportunitățile, iar echipamentul inkjet UV B+ le permite să dezvolte noi afaceri de succes.

Olaf Lorenz, General Manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europa: "Prin acest program, dorim să contribuim la maximizarea investițiilor clienților noștri, în baza experienței pe care o avem în consultanța oferită acestora în vederea dezvoltării unor noi sectoare de afaceri, utilizând avantajele fluxurilor de lucru digitale. Konica Minolta nu doar vinde echipamente clienților ci le oferă oportunități de afaceri și îi ghidează pe acest drum, creând astfel relații durabile."

Konica Minolta pregătește lansarea completă a KM-1 pentru anul viitor, în cadrul evenimentului Drupa. În acest moment, compania evaluează calitatea întregului proces de printare, de la registrație, la modul Konica Minolta Piezo Shear care permite capetelor de printare să producă la o rezoluție de 1200x1200dpi, până la culorile UV CMYK ale Konica Minolta special create să ofere calitatea tiparului offset pe o gama largă de substraturi offset la viteze mari de producție. Alte caracteristici importante sunt dimensiunea suportului de printare de 585x750mm (23x29.5"), grosimea acestuia de la 0,06 la 0,6mm (24 pt.) și viteza de producție de până la 3.000 de pagini pe oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel