Nou ambasador SUA în România. Chirieac, informația ZILEI despre Adrian Zuckerman

TRUMP
TRUMP

Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador SUA în România, însă Senatul SUA nu a validat încă propunerea. Bogdan Chirieac a comentat această situație.

Adrian Zuckerman nu a fost confirmat de Senatul SUA în sesiunea care s-a încheiat la finalul anului 2018.

”Excelența Sa Adrian Zuckerman, vorbitor de limba română, originar din România, o personalitate puternică, ce ar fi putut să înțeleagă foarte bine realitățile din țara noastră, spre deosebire de cei care au fost până acum, se află între Senat și Casa Albă. Nu a fost nici respins, nici returnat președintelui. Cel care a făcut acest lucru este senatorul democrat din New Jersey - Bob Menendez.

Lumea este mică, iar asemănările sunt izbitoare: Excelența Sa, domnul senator din Partidul Democrat, este ceea ce domnul Klaus Iohannis ar numi un penal, fiindcă dânsul a fost acuzat de corupție, și juriul din tribunalul din SUA a fost unable to reach a verdict, adică incapabil să dea un verdict. Acest lucru nu înseamnă că este nevinovat, dar se reține faptul că există prezumția de nevinovăție. Abia în 2018, departamentul de justiție a renunțat la acuzațiile împotriva senatorului Menendez, cel care este șeful Comisiei de relații externe în Senatul american. Așadar... un penal din Partidul Democrat a blocat numirea lui Adrian Zuckerman, următorul ambasador SUA la București”, a spus Bogdan Chirieac.

”Privesc cu multă tristețe acest lucru, deoarece cred că venirea domnului Zuckerman ar fi fost benefică pentru relațiile dintre România și SUA”, a mai zis analistul politic.

”Pentru că nici nu a fost respins, nici nu a fost retrimis Casei Albe pentru o eventuală renominalizare... se mai poate sta așa vreo șase luni. În plus, vorbim despre un nou Congres, un nou Senat. În mod formal, propunerile anterioare trebuie reînnoite. Problema este că Excelența Sa Adrian Zuckerman nu a fost retrimis la Casa Albă pentru a putea fi renominalizat de președintele Trump care îl dorește în această funcție tocmai pentru că România devine o țară foarte importantă. În mod evident, lucrurile în relațiile bilaterale sunt foarte complexe, mai ales prin capacitatea de înțelegere a realităților românești”, a conchis Bogdan Chirieac la Antena 3.

Cine este Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, Adrian Zuckerman a deţinut funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board. Zuckerman este implicat şi în activităţi filantropice dedicate copiilor defavorizaţi de soartă.

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română. Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) şi Massachusetts Institute of Technology (1979 – studii liceale).

După nominalizarea din iulie 2018, Zuckerman a oferit o primă reacţie în exclusivitate pentru DC News

"Sunt flatat și profund onorat că am fost nominalizat de președintele Trump pentru a fi următorul ambasador al Statelor Unite în România.

De asemenea, mulțumesc președintelui Trump pentru încrederea pe care a avut-o în mine. Nominalizarea va fi este trimisă Senatului Statelor Unite pentru a fi avizată și aprobată. Până când Senatul nu decide asupra nominalizării mele, nu sunt în măsură să mă pronunț public în legătură cu orice probleme legate de nominalizarea mea, Statele Unite sau România", a spus Zuckerman ca raspuns la un email trimis de DC News.

VEZI ȘI:  Dosar penal după înregistările din DNA. Parchetul General, anunț

 

Ministrul Trif (PSD Sibiu), despre Iohannis: Sabotează din nou România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel