Dosar penal după înregistările din DNA. Parchetul General, anunț

Scutaru Cristina / 04 ian 2019 / 18:42 Salveaza PDF Comentarii
Justiție
Descriere foto: Justiție

Parchetul General anunţă vineri seară că a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem în această cauză.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să comunice următoarele:

”Pe rolul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmare a unui denunț formulat de o organizație non-guvernamentală, s-a constituit un dosar penal având ca obiect conținutul unor convorbiri dintr-o înregistrare audio apărută în spațiul public și care ar fi fost purtate între procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea.

Precizăm că în această cauză, în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2019, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem.


Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”.

Urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei"

 

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018, despre care spune că nu ştie dacă e autentică, el cerând un punct de vedere DNA Oradea în acest sens. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei".

Avocatul susţine, pe site-ul casei de avocatură pe care o reprezintă, că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal.

VEZI ȘI: Stenograme DNA Oradea. Posibili participanți - update

Ce trebuie să facă URGENT noul șef al ANAFTe-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26