Noi SANCȚIUNI pentru ȘOFERI. Guvernul ia decizia JOI. Poți rămâne fără permis până la 120 de zile

Șofer agresiv în trafic/ Imagine publicată pe un grup dedicat traficului din București
Șofer agresiv în trafic/ Imagine publicată pe un grup dedicat traficului din București

Gata cu nervii la volan! Şoferii care-şi pierd răbdarea în trafic şi nu-şi pot ţine emoţiile în frâu vor plăti scump. La propriu. Şi asta pentru că în şedinţa de mâine Guvernul urmează să aprobe, printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră, dar şi sancţionarea comportamentului agresiv la volan. 

Agendă plină pentru guvernanţi! Mâine, 27 ianuarie, se modifică OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi se stabilesc noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră printre care şi violenţa la volan. Mai exact, se defineşte comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, precum şi sancţiunea corelativă adoptării acestui comportament cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (580 lei - 725 lei) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile. În cazul în care s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale se stabileşte amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (870 lei - 1.160 lei). Totodată, se majorează sancţiunea contravenţională complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce de la 60 de zile la 90 de zile, arată Agerpres. 

Reguli noi în trafic

Tot pe agenda de lucru în şedinţa de mâine se regăseşte şi reglementarea unui nou prag de viteză, respectiv depăşirea cu peste 70 km/h a limitei legale de viteză, pentru care se va aplica o perioadă majorată de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, respectiv 120 de zile. În cazul în care prin încălcarea regulilor de circulaţie privind circulaţia pe sens opus, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice ori conducerea pe autostradă s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce să majorează cu 30 de zile. În plus, se reglementează interdicţia de a conduce un vehicul pe drumurile publice din România, urmare a condamnării penale pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier pe teritoriul României, pentru titularul de permis de conducere emis de o autoritate străină.

Alte decizii pe masa Guvernului

Tot în şedinţa de joi va fi aprobat, printr-un proiect de lege, şi contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii în valoare de 305 milioane euro dar şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Autostrada Buzău - Focşani".

Tot pe masa de lucru a guvernanţilor stă şi contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii destinat realizării proiectului Spitalul Regional de Urgenţă Cluj. Contractul de finanţare semnat cu BEI este în valoare de 305 milioane euro. Executivul va aproba şi un proiect de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Conform notei de fundamentare, proiectul de act normativ prevede preluarea în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2019/2235, de modificare a Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată şi a Directivei 2008/118/CE privind regimul general al accizelor, în ceea ce priveşte acţiunile de apărare din cadrul Uniunii, prin introducerea scutirii de TVA pentru anumite operaţiuni ca importul de bunuri efectuat în România de către forţele armate ale altor state membre, livrarea de bunuri netransportate în afara României şi livrarea de bunuri şi/sau prestarea de servicii către alt stat membru decât România, destinate forţelor armate ale oricărui alt stat membru decât statul membru de destinaţie.

De asemenea, Executivul va decide cu privire la plafonul maxim al cheltuielilor privind locuinţa de serviciu şi al cheltuielilor de cazare şi deplasare a prefecţilor şi a subprefecţilor, aferente anului 2022. Tot printr-o hotărâre, Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Autostrada Buzău - Focşani", judeţele Buzău şi Vrancea, lucrare de infrastructură rutieră care ar urma să fie finanţată din fonduri externe nerambursabile, prin PNRR, şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel